woensdag, februari 21, 2024
spot_imgspot_img

Theater aan Zee van start vandaag in Oostende

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Vandaag gaat in Oostende het podiumkunstenfestival Theater aan Zee van start. Bij de aanvang van het festival is al 80 procent van de tickets verkocht. De opening vindt plaats om 19.30 uur in het Kursaal Oostende.

De 26ste editie van Theater aan Zee staat onder leiding van Cindy Godefroi & Jozefien Mombaerts, met als centraal thema ‘RAAK ME. Bemin en Betoog’. Het festival wil het gevoel van het publiek centraal stellen. “We willen mensen raken met het festival, dat is waarom zoveel artiesten hier theater maken. Gevoelloosheid is de grootste vijand van mensen, en we hebben meer liefde nodig”, aldus Mombaerts.

Het publiek lijkt de boodschap te waarderen, want 80 procent van de tickets is al verkocht. “De ticketverkoop begon als een stormloop, maar er zijn nog steeds veel voorstellingen waar tickets voor beschikbaar zijn”, vertelt de organisatie. Het festival biedt meer dan 500 voorstellingen op 40 locaties in de stad en loopt tot en met zaterdag 5 augustus.

Tijdens Theater aan Zee zullen verschillende gezelschappen hun voorstellingen in première presenteren. Onder andere ‘Gelukzoekers’ van Theater Malpertuis met Mokhallad Rasem en Charlotte Vandermeersch op dinsdag 1 augustus om 20.00 uur, en ‘SERDI’ van Serdi Faki Alici en NTGent op donderdag 27 juli om 19.30 uur.

Dit jaar heeft TAZ ervoor gekozen om geen programmabrochure uit te brengen. In plaats daarvan kunnen bezoekers het TAZ-kompas vinden op verschillende locaties in Oostende en Vlaanderen. Hierin staat het programmaschema en praktische informatie. Uitgebreide informatie is ook te vinden op de nieuwe website Theateraanzee.be, waar ook tickets beschikbaar zijn.

bron: focus-WTV

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments