vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Succesvol Hemelvaart-weekend aan de Belgische kust

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

KUST – De toeristische sector aan zee blikt tevreden terug op het voorbije Hemelvaart-weekend. Na een minder voorjaar zorgde het mooie weer opnieuw voor een stormloop naar zee- en strandplezier. Zelfs een fris windje kon na de periodes van slecht weer het enthousiasme niet temperen.

“We kijken halsreikend uit naar het verlengde weekend van Pinksteren.” De toeristische sector aan zee haalt opgelucht adem na een lange periode van minder goed weer en dito bezetting. Het provinciaal bedrijf voor Toerisme Westtoer telde tijdens het voorbije weekend van Hemelvaart ruim 570.000 toeristische overnachtingen, een lichte daling in vergelijking met het topweekend rond Hemelvaart vorig jaar.

In het verlengde weekend zijn bovendien ongeveer 350.000 dagtoeristen naar de kust gereisd. Dat is vijf procent minder ten opzichte van 2022. De topdag was Hemelvaart met ongeveer 150.000 dagtoeristen. Naast het verblijfstoerisme brachten ook tal van tweede verblijvers het weekend door aan zee.

De nieuwe vakantieperiodes in het voorjaar zorgen evenzeer voor spreiding, klinkt het bij Westtoer. “Het mooie weer heeft natuurlijk veel te maken met de topbezetting,” zegt Ellen Bruynoghe, regiomanager voor de kust bij Westtoer. “Al met al is dit een zeer goede aanloop naar het zomerseizoen. We hopen dat deze positieve tendens zich zal voortzetten.”

Bart Boelens, voorzitter van Horeca Middenkunst en uitbater van hotel Europe in Oostende, bevestigt de goede cijfers. “We hebben inderdaad supergoed gewerkt en dat was door het slechte weer al een tijdje geleden,” zegt Boelens. “We hebben lang moeten wachten op beter weer en zijn eindelijk beloond. De hotels noteerden een uitstekende bezetting. Het was opnieuw leuk werken.”

Westtoer onderlijnt dat de kust zich ook dit jaar prominent doorzet als een bestemming voor de vier seizoenen. Twee derde van de toeristische omzet wordt gerealiseerd buiten het zomerseizoen. Voor binnen- en buitenlandse vakantiegangers blijft de kust een favoriete bestemming in het voorjaar. Vakantiegangers waarderen meer dan ooit de klassieke en eigentijdse troeven van de kust.

bron: Nieuwsblad.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments