donderdag, juni 13, 2024
spot_imgspot_img

Stelende babysit krijgt uitstel van gevangenisstraf

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een koppel uit Oostende is teleurgesteld over de uitspraak van de Brugse rechtbank, waarbij een 32-jarige vrouw uit Oostende zes maanden celstraf met uitstel kreeg voor diefstallen bij hen thuis.

De vrouw paste op hun kinderen en had zich schuldig gemaakt aan diefstal van geld en andere bezittingen. Het koppel ontdekte de diefstallen nadat ze een camera hadden geïnstalleerd in hun woonkamer. Op de beelden was te zien hoe de babysit aan de handtas van de vrouw zat te prutsen en er uiteindelijk 100 euro uit stal. Ook bleek er eerder al een Nintendo Switch en een paar oorbellen verdwenen te zijn.

Toen de vrouw tijdens haar verhoor geconfronteerd werd met de feiten, kon ze deze niet ontkennen. Maar de diefstallen van de Nintendo Switch en oorbellen ontkende ze wel. Omdat de vrouw niet op kwam dagen voor haar proces, werd haar in eerste instantie zes maanden effectieve gevangenisstraf opgelegd. Nadat ze verzet aantekende tegen haar vonnis, kwam de zaak terug voor de rechtbank en kreeg ze alsnog uitstel van haar straf.

De verdediging van de vrouw wist de rechtbank te overtuigen van haar blanco strafblad en pleitte daarom voor uitstel van haar straf. Meester Jorn Verminck, de advocaat van de vrouw, gaf aan dat zijn cliënte spijt had van haar daden en dat ze bereid was om het gestolen geld terug te betalen. Het koppel is teleurgesteld over de uitspraak van de rechtbank en vindt dat de babysit niet genoeg gestraft is voor haar daden. Ze zijn vooral bang dat de vrouw in de toekomst opnieuw als babysit aan de slag zal gaan en andere gezinnen kan benadelen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments