maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Steekpartij op de middag schokt Oostende: Man gewond maar buiten levensgevaar

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende – Op woensdagmiddag werd de buurt rond het Professor Mac Leodplein in Oostende opgeschrikt door een brute steekpartij. Een man werd op straat aangevallen met een mes door een dolgedraaide aanvaller. Volgens een getuige wist de dader te ontsnappen. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn leven is buiten gevaar. De politie is op zoek naar de messentrekker.

Het incident vond plaats rond 12.30 uur voor een Aziatische winkel op de kruising van de Oude Molenstraat en de Torhoutsesteenweg. Getuigen hoorden de twee mannen luid ruzie maken, waarna een van hen in de richting van het Professor Mac Leodplein wegrende. De andere man achtervolgde hem met een groot mes en viel hem aan aan de overkant van café New Passage, waarbij hij herhaaldelijk op het been en de nek van het slachtoffer instak.

Bloedend stak de gewonde man de Torhoutsesteenweg over en zakte in elkaar voor het café, dat op dat moment gesloten was. “De man bewoog nog, maar bloedde hevig”, aldus een arbeider die in de buurt aan het werk was. “We zagen de dader net wegrennen in de Frère Orbanstraat.” De dader slaagde erin te ontkomen. De politie kwam massaal ter plaatse en zette een klopjacht op, maar tot 16.00 uur was de verdachte nog niet gearresteerd.

Het slachtoffer, een 34-jarige man, werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie heeft hij verschillende snijwonden opgelopen, maar is hij buiten levensgevaar. Een grote plas bloed voor café New Passage getuigde van de brute aanval van de dader. De politie heeft de plaats delict afgezet met politielint en het parket is op de hoogte gesteld. “Er wordt verder onderzoek gedaan naar de exacte omstandigheden van het incident”, zegt woordvoerder Timmy Van Assche van de lokale politie Oostende aan hln.be.

Het Ostends Nieuws zal dit artikel blijven updaten naarmate er meer informatie beschikbaar komt.

bron: hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments