zondag, april 21, 2024
spot_imgspot_img

Stad Oostende opent 3 nieuwe afvalstraten voor een nettere stad

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE – Stad Oostende installeert op 24 juli drie nieuwe afvalstraten om de stad netter te maken en het afval beter te kunnen sorteren. In elke straat worden vier afzonderlijke ondergrondse afvalcontainers geplaatst.

De containers zijn vrij toegankelijk voor iedereen, behalve de container voor restafval, die betalend is. Met deze toevoegingen telt de stad nu een dertigtal afvalstraten, die bijdragen aan het streven naar een propere omgeving en het tegengaan van sluikstorten en zwerfvuil.

De afvalstraten bestaan uit containers voor glas, papier en karton, en pmd, die kosteloos gebruikt kunnen worden door buurtbewoners. Alleen de container voor restafval vereist een betaling van 50 eurocent per 25 liter afval, waardoor het een voordelig alternatief is voor de betaalde huisvuilzakken.

De nieuwe afvalstraten zijn te vinden op de volgende locaties:

 • Cécile Heems park
 • Graaf de Smet de Naeyerlaan – Lijndraaierstraat
 • Canadaplein

Met de toevoeging van deze drie locaties, komt het totale aantal afvalstraten in Oostende op 30. De afvalstraten zijn operationeel vanaf 24 juli 2023.

Stad Oostende blijft streng optreden tegen sluikstorten en zwerfvuil, en wil met deze initiatieven alle bewoners de kans geven om hun afval op een verantwoorde en handige manier weg te gooien, ongeacht het tijdstip van de week. De nieuwe afvalstraten bevorderen het behoud van een propere stad en stimuleren het correct sorteren van afval.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

10 REACTIES

 1. stel nogmaals de vraag, is het mogelijk om in de omgeving van Kievietsraat/Arendstraat (vogelwijk) deze ook te voorzien, vorig vraag was “er lopen daar ondergronds kabels), is best mogelijk maar waar niet?, nu telkens naar baanhof daar staan er alsook Rietmusstraat is ongeveer 80 meter van elkander

 2. Worden deze dan ook tijdig geledigd anders is er geen sprake van een propere omgeving gezien de mensen hun afval dan gewoon daar laten staan en het dagelijks rommelmarkt is voor de meeuwen

 3. Fijn, maar ik moet een eindje stappen of de wagen gebruiken. Waarom kan dat niet op de hoek van de Schapenstraat en Mariakerkelaan? Nu zijn er groene stroken voorzien maar die liggen vaak vol met afval.

 4. Als ze er nu enkel materiaal ingooien dat er inhoort…. Dan blijven die restafval luiken ook werken. Heb ze er al waterkokers, klein gemaakte oventjes, kapot geslagen keukenkastjes, tapijten en wat nog meer zien inproppen….

 5. Lovenswaardige initiatieven voor modern afvalstraten beleid in Oostende.
  Mogelijks een glas-afvalcontainer (bovengronds) plaatsen in de Vrijhavenstraat aan het gebouw van financiën. De vele omwonenden zullen er ongetwijfeld mee gediend zijn.

 6. Excellente initiative!Pour avoir dû ramener en voiture chez moi en plein été des sacs poubelles contenant des Pampers , j’apprécie !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments