maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Stad Oostende en OVAM Verlengen samenwerking met O.666 als circulaire hub voor sociaal ondernemen

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Stad Oostende – De stad Oostende en OVAM hebben onlangs een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst ondertekend met O.666, een locatie aan de Hendrik Baelskaai die fungeert als een co-creatieplek en proeftuin voor circulaire economie, sociaal en maatschappelijk ondernemen. Deze samenwerking is al enkele jaren een succes en wordt nu voortgezet met een hernieuwde overeenkomst.

Dankzij deze overeenkomsten is een verontreinigde site met een verkommerd pand getransformeerd tot een bloeiende plek voor circulaire economie en maatschappelijk ondernemen. O.666 heeft als missie om de burger bewust te maken van een inclusievere en ecologischere toekomst. In samenwerking met lokale organisaties worden evenementen, workshops en projecten georganiseerd om deze missie te ondersteunen.

Schepen Silke Beirens benadrukte het belang van deze samenwerking: “In O.666 vinden verschillende Oostendse organisaties een plek waar ze volop projecten én producten kunnen creëren met circulariteit, hergebruik, recyclage én duurzaamheid als basis. De vernieuwde samenwerkingsovereenkomst tussen de stad, OVAM en O.666 geeft ons de kans om verder na te denken over de toekomst van deze sociale, circulaire hub op een belangrijke plek in onze stad.”

De ambitie is om het RUP Oosteroever Ondernemen een circulair, klimaatadaptief en innovatief maakdistrict te maken, en O.666 toont hoe dit gerealiseerd kan worden door middel van kleine experimenten en innovatieve projecten. Daarom is besloten om de samenwerking te verlengen tot 31 december 2025, gezien de positieve resultaten van de afgelopen jaren en het belang van de ontwikkeling van de Oosteroeversite.

Werner Annaert, administrateur-generaal van de OVAM, concludeert: “De samenwerking tussen Stad Oostende, O.666 en de OVAM is het beste voorbeeld dat het geheel soms meer is dan de som der delen. Die inspanningen willen we uiteraard verder zetten.”

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments