maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Stad Oostende bespaart dankzij nieuwe verlichting

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Nieuwe, energiebesparende verlichting in de sportzalen van de Oostendse Koninklijke Stallingen levert de stad Oostende een besparing van meer dan €22.500 per jaar op.

Hoewel deze nieuwe ledverlichting het comfort voor sporters en toeschouwers verhoogt, kan men zich afvragen waarom het zo lang heeft geduurd voordat deze verouderde installatie vervangen werd.

Het plaatsen van de nieuwe ledlampen is een budgetneutrale investering van €153.883, die volledig zal worden terugbetaald met de gerealiseerde winst door energiebesparing. Deze vernieuwingen zijn onderdeel van het Energiezorgplan 2, een samenwerking tussen Stad Oostende, het Energiehuis Oostende en Fluvius. Het doel van dit plan is om het energieverbruik drastisch te verlagen door middel van energiebesparende maatregelen en de opwekking van hernieuwbare energie.

Hoewel deze stap in de richting van een klimaatneutrale toekomst positief is, kan men zich afvragen waarom de stad niet eerder heeft ingezet op energiebesparing en vermindering van de CO2-uitstoot. Het klimaatplan ‘Leefbaar Oostende’ stelt dat de stad tegen 2040 klimaatneutraal wil zijn, maar met deze beslissing lijkt de stad meer reactief dan proactief te handelen.

Al met al is het een goede stap in de juiste richting, maar er valt nog veel te doen om de stad echt duurzaam te maken. Het is aan de stad Oostende om deze inspanningen voort te zetten en ambitieuze doelen te stellen om de impact op het milieu te verminderen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments