zondag, april 21, 2024
spot_imgspot_img

Sportieve bestuurder weigert adem- en drugstest en verliest rijbewijs

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een bestuurder met een sportieve rijstijl werd maandagavond in Oostende aan de kant gezet door de politie, maar weigerde alle medewerking. De 19-jarige man beweerde eerst dat hij niet de bestuurder van de wagen was en weigerde vervolgens een adem- en drugstest af te leggen.

Hij ging zelfs zijn woning binnen en sloot de deur voor de politie. Uiteindelijk besloot het parket zijn rijbewijs voor vijftien dagen in te trekken.

De politiepatrouille kruiste om 21.30 uur een voertuig in de Alfons Pieterslaan. De bestuurder reed op een nogal sportieve manier, waarop de politie besloot om het voertuig te controleren.

“Daarop gaat de ploeg over tot controle”, zegt Eline Goeminne van de Oostendse politie aan het Nieuwsblad. “De 19-jarige man verklaarde echter dat hij niet de bestuurder van de wagen is. Daarop wandelde de man tot aan zijn woning, waarop de politiemensen ter plaatse hem vroegen om zijn rijbewijs te tonen. Uiteindelijk deed hij dat ook. Toen onze mensen hem vroegen om een adem- en drugstest af te leggen, weigerde hij alle medewerking.”

Het is niet bekend of de bestuurder nog steeds beweert dat hij niet achter het stuur zat, maar één ding is zeker: hij zal de komende twee weken niet kunnen genieten van zijn sportieve rijstijl op de Oostendse wegen.

Het parket besloot namelijk om het rijbewijs van de bestuurder voor vijftien dagen in te trekken.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments