zondag, april 21, 2024
spot_imgspot_img

Slechts één nachtwinkel doorstaat SHOP-actie Oostende zonder overtredingen

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

De lokale politie van Oostende heeft deze week tijdens een SHOP-actie honderden valse accessoires voor smartphones in beslag genomen. De actie was gericht op verkopers van dergelijke accessoires en nachtwinkels.

Tijdens de actie werden zes nachtwinkels en zes accessoireverkopers gecontroleerd en werden meer dan vijftien processen-verbaal opgesteld.

Er werden ook verschillende waarschuwingen en boetes uitgedeeld. Drie mondelinge waarschuwingen werden uitgedeeld door de RSZ en de RVA voor deeltijdse arbeid, niet-registratie als zelfstandige en het niet aangeven van een meewerkende echtgenoot. De FOD Financiën stelde acht processen-verbaal op voor onder andere onvolledige registratie van ontvangsten en het niet gebruiken van een kassa. De FOD Economie stelde zes processen-verbaal op voor vermeende namaakgoederen.

Er werden in totaal 250 smartphonehoesjes en honderd andere accessoires zoals oortjes, laadkabels en schermen in beslag genomen. Het onderzoek naar de authenticiteit van sommige spullen loopt nog. Twee nachtwinkeluitbaters kregen boetes opgelegd omdat de ene geen vergunning kon voorleggen voor de verkoop van alcohol en tabak, terwijl op de waterpijpen van de andere de fiscale zegels ontbraken. Slechts één nachtwinkel was volledig in orde.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments