donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

Rust- en uitkijkpunt op Zeedijk Mariakerke moet al worden aangepakt

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende – Het uitkijkpunt op de zeedijk van Mariakerke, dat eerder deze zomer zijn deuren opende met een prijskaartje van 635.383 euro, komt onder vuur te liggen vanwege gebruiksonvriendelijkheid. Dit heeft geleid tot actie van de stad, die een ontwerpbureau heeft ingeschakeld om oplossingen te onderzoeken.

Het uitkijkplatform, dat bedoeld is om Oostendenaren en bezoekers een panoramisch uitzicht te bieden over de zee, wordt nu door sommigen bekritiseerd. Michael Vanhee van de Vooruit-partij noemde het zelfs “de duurste fietsenstalling van de stad.” Zijn bezorgdheid richt zich vooral op de ruimte tussen de planken, die volgens hem te wijd zijn, waardoor mensen met een rolstoel moeite hebben om eroverheen te bewegen. Daarnaast wijst hij op de houten balustrade, die het uitzicht belemmert, vooral voor mensen met beperkte mobiliteit.

Schepen Björn Anseeuw van de N-VA-partij erkent de problemen en heeft al actie ondernomen. Hij benadrukt dat anderhalve maand geleden al om een herziening is gevraagd. De brede opstelling van de planken en het multifunctionele karakter van het uitkijkpunt, dat zowel als uitkijkpunt en ontmoetingsplaats dient, hebben tot uitdagingen geleid. Daarom heeft de stad de expertise van een ontwerpbureau ingeschakeld om mogelijke oplossingen te onderzoeken.

De stad Oostende zet zich in voor het herstel van het uitkijkpunt om ervoor te zorgen dat het voor iedereen toegankelijk en functioneel is.

Hoewel er dus stappen worden ondernomen om deze kwestie aan te pakken, is het onmiskenbaar dat sommigen zich afvragen hoe zo’n dure investering al zo snel moet worden aangepakt. Deze vraag werpt een kritische noot op de planning en het ontwerpproces, die wellicht vooraf hadden moeten voorzien in een grondiger evaluatie om tegemoet te komen aan de behoeften van alle Oostendenaars.

bron: hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

5 REACTIES

  1. De planken liggen in de verkeerde richting. Ze moeten in de breedte gelegd worden zodat er geen rolstoelbanden kunnen tussen geraken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments