zondag, april 21, 2024
spot_imgspot_img

Rechtbank verleent opschorting straf aan 21-jarige na duw in fitness

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een 21-jarige inwoner van Oostende heeft de opschorting van straf gekregen voor het uitdelen van een duw aan een medewerker bij de receptie van een fitnesscentrum in Oostende. Volgens de aanklager kon het slachtoffer maandenlang niet werken als gevolg van de psychische impact van het incident.

Op de ochtend van 24 januari vorig jaar wilde A.A. gaan fitnessen. Echter, hij vergat zijn mobiele telefoon thuis, waardoor hij zijn Covid Safe-ticket niet kon tonen bij de ingang. Hoewel de twintiger wel zijn vaccinatiekaart bij zich had, dacht hij dat hij toch naar binnen mocht. De medewerker bij de receptie probeerde hem echter tegen te houden door aan zijn schouder te trekken. De versies van de gebeurtenissen verschillen echter. Volgens het slachtoffer kreeg hij daarna enkele vuistslagen te verduren. Het Openbaar Ministerie hield het echter bij een duw.

Los daarvan constateerde een psychiater dat het incident ernstige psychische gevolgen had voor het slachtoffer. Zo zou de vrouw sindsdien last hebben van onder andere paniekaanvallen. Volgens haar advocaat kon ze daardoor maandenlang niet werken. Omdat haar arbeidsongeschiktheid langer dan vier maanden duurde, riskeerde A.A. een zwaardere gevangenisstraf. De procureur vorderde de minimumstraf van 2 jaar.

De verdediging pleitte echter voor vrijspraak. “Mijn cliënt blijft volhouden dat hij niets verkeerds heeft gedaan”, betoogde advocaat Terence Halsberghe. “Het was de vrouw die hem bij de arm greep en hij duwde haar gewoon weg. De eerste bevindingen van haar arts meldden bovendien slechts twee onderhuidse bloeduitstortingen en vijf dagen arbeidsongeschiktheid.” De rechter oordeelde echter dat de langdurige arbeidsongeschiktheid van het slachtoffer wel degelijk bewezen was. Hij kende haar een schadevergoeding van 13.397 euro toe. A.A. kwam weg met de opschorting van straf, zonder verdere consequenties.

bron:hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

1 REACTIE

  1. Opschorting van straf zonder verdere consequenties maar moet wel 13k betalen…
    In de eerste alinea is het slachtoffer een hij, in de tweede alinea is het een vrouw…
    Bizarre schrijfwijze

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments