maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Psychiatrisch patiënte uit Oostende mishandelt verpleegsters in Brugs ziekenhuis

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een Roemeense vrouw, C.B. (44) en woonachtig in Oostende, riskeert acht maanden cel voor het toebrengen van fysieke schade aan twee verpleegsters in het OLV-ziekenhuis in Brugge. Ze sloeg één verpleegster een blauw oog en trok een pluk haar uit bij haar collega.

C.B. had zich de weken voordien ook al agressief gedragen en onder andere menstruatiebloed op de muren geschreven en op de grond geplast.

De situatie escaleerde op 1 januari vorig jaar, toen de twee verpleegsters ruzie kregen met C.B. Die laatste gedroeg zich bijzonder agressief en sloeg volgens het Openbaar Ministerie één van de vrouwen een blauw oog. Haar collega werd dan weer bij de haren meegesleurd, waardoor ze een ganse pluk haar verloor. “De slachtoffers hadden de beklaagde gevraagd om de vloer te poetsen”, verduidelijkte procureur Laura Traest de aanleiding voor de feiten. “Ze had immers moedwillig op de vloer geürineerd.”

Het was niet de eerste keer dat C.B. zich misdroeg. “Tijdens haar opname was ze al eerder uitdagend”, stelde de procureur. “Zo schreef ze zelfs met menstruatiebloed op de muren.” Tijdens haar verhoor gaf C.B. aan dat geweld hoort bij de job van verpleegsters en dat ze niet goed behandeld was. Haar verdediging was dat de verpleegsters zelf agressief waren. “Ze hebben mij niet goed behandeld. Ik had overal blauwe plekken. En dat allemaal omdat ik de vloer niet wilde kuisen. Ik kon dat ook niet, want ik voelde me te slecht.”

De gerechtspsychiater stelde bij C.B. symptomen van een persoonlijkheidsstoornis vast, maar verklaarde haar wel toerekeningsvatbaar. In die omstandigheden vorderde de procureur 8 maanden cel. Het vonnis volgt op 25 mei. Geweld tegen zorgpersoneel is helaas een groeiend probleem en zorgt voor een onveilige werkomgeving. Het is belangrijk dat er maatregelen worden genomen om de veiligheid van zorgpersoneel te waarborgen en patiënten die zich agressief gedragen te behandelen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments