maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Programma van de 50ste Paulusfeesten bijna compleet: ‘Oostende Zingt’ maakt een comeback

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

De organisatoren van de Paulusfeesten zijn druk bezig met de voorbereidingen voor hun 50ste editie, die zal plaatsvinden van woensdag 9 tot en met dinsdag 15 augustus. Het programma is bijna volledig en ter ere van dit jubileum keert ‘Oostende Zingt’ terug op maandag 14 augustus. De laatste dag staat in het teken van de inwoners van Oostende.

De Paulusfeesten hebben een moeilijke periode achter de rug, waarin een tiental medewerkers zijn vertrokken. De organisatie kijkt echter naar de toekomst en heeft Pascal Baele als nieuwe voorzitter aangesteld. Pascal is al sinds 2005 betrokken bij de Paulusfeesten. “Ik kan nog niet veel verklappen over het programma, maar het is bijna compleet. Ter gelegenheid van deze jubileumeditie zullen enkele klassieke acts van voorgaande jaren optreden, samen met een reeks nieuwe namen. Op de laatste dag zetten we Oostende in de schijnwerpers met zowel grote als kleine optredens van artiesten met Oostendse roots.”

“We kijken ook deels terug naar het straattheater en hebben onze vrijwilligers gevraagd wat zij graag weer op onze pleinen zouden zien, gebaseerd op de afgelopen vijftig jaar”, vervolgt Pascal. “Op het Pauluspleintje vragen we, net zoals vorig jaar, enkele bevriende Oostendse verenigingen om de invulling te verzorgen, zoals JAC, FMDO, Beeldstorm – opgericht door onze oprichter Iwein Scheer – en Vinyl Junkies. Daarnaast zal onze bevriende organisatie Stinstage ook een dag vullen.”

Terugkeer van het ‘duukertje’, een dj-booth die in 2019 erg populair was op de Paulusfeesten, staat ook op het programma. Het duukertje zal aan het hoofd van het plein staan, bij de Amandine, terwijl het grote podium opnieuw voor de Sint-Petrus-en-Pauluskerk zal worden geplaatst. Jean Jacques Soenen zal een boek publiceren over Iwein, het Kroegske en de Paulusfeesten. Het boek bevat interviews met voormalige en huidige medewerkers van de Paulusfeesten en zal verkrijgbaar zijn bij de informatiebalie tijdens het evenement.

“Een andere klassieker die terugkeert is ‘Oostende Zingt’, een feestavond waarop iedereen bekende nummers mag meezingen, op maandag 14 augustus. En wat zouden de Paulusfeesten zijn zonder gekke projecten en decoraties”, sluit Pascal af. “In de Karperhoeve werkt het decoratieteam al maanden aan de aankleding voor de 50ste Paulusfeesten. Ook dit jaar besteden we veel aandacht aan de decoratie en willen we de bezoekers een geweldige ervaring bieden op het festivalterrein.”

bron: kw.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments