maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Premier League-eigenaars tonen interesse in KV Oostende

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Verschillende eigenaren van Premier League-clubs tonen interesse in KV Oostende. De Amerikaanse eigenaren van de club, Pacific Media Group, zijn bereid te verkopen en de eigenaren van Bournemouth, Newcastle en Wolves zijn al enkele maanden aan het rondkijken.

KV Oostende degradeerde onlangs naar de Belgische tweede klasse, na tien seizoenen in de Jupiler League. De club heeft sinds 2020 nieuwe eigenaren, nadat de vorige eigenaren te maken hadden met financiële problemen en de licentie van de club tijdelijk werd ingetrokken. Pacific Media Group heeft sindsdien meer dan de helft van de schulden van de club overgenomen, waardoor KV Oostende kon blijven spelen in de tweede klasse.

De Premier League-eigenaren zijn vooral geïnteresseerd in het opzetten van een satellietclub in een land waar minder werkvergunningbeperkingen zijn dan in de Premier League. België is een van Europa’s meest productieve kweekvijvers voor jonge talenten en biedt deze clubs dus de kans om talentvolle spelers te laten groeien en eventueel later naar Engeland te halen.

Een bezoek van een delegatie van Wolves-eigenaar Fosun vond al plaats in maart, gevolgd door bezoeken van vertegenwoordigers van Bournemouth-eigenaar Bill Foley’s Black Knight Sports & Entertainment en de Saoedische investeringsmaatschappij Public Investment Fund (PIF), dat 80% van Newcastle United bezit. Amanda Staveley, de vertegenwoordiger van PIF, heeft al laten weten dat Newcastle United op zoek is naar een multi-clubnetwerk en heeft inmiddels ook interesse in KV Oostende getoond.

Het is nog niet duidelijk wie KV Oostende zal kopen, maar PMG heeft aangegeven dat het ten minste €11 miljoen wil voor de club. De Chinese onderneming Fosun en PIF worden momenteel beschouwd als de belangrijkste kandidaten voor de overname. De burgemeester van Oostende, Bart Tommelein, dringt er bij de toekomstige eigenaren op aan om een robuust plan voor de toekomst van de club te presenteren en ziet de stad als een belangrijke partner in het verhaal.

“Het stadion staat op grond van de stad en de leaseovereenkomst bepaalt dat KV Oostende professioneel voetbal moet spelen, actief moet zijn in de eerste of tweede klasse. Zo niet, dan wordt het stadion eigendom van de stad, maar er bestaat een risico dat er geen team in zal spelen. Daarom wil ik weten wat de toekomstplannen zijn van de huidige Amerikaanse investeerders”, aldus Tommelein.

Het is nog onduidelijk wat de toekomst zal brengen voor KV Oostende, maar met de interesse van verschillende Premier League-eigenaren lijkt het erop dat er zeker verandering zal komen voor de kustclub.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

1 REACTIE

  1. VEEL BELOVEN EN WEINIG GEVEN DOET DE ZOTTEN IN VREUGDE LEVEN. ALS ZE WERKELIJK ZO HAPPIG ZIJN WAAROM DUURT HET DAN ZOLANG ????

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments