vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Politieke discussie over locatie nieuwe helibasis in Oostende

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende – In Oostende is er een politieke discussie ontstaan over de inplanting van de nieuwe helibasis voor de reddingshelikopters van defensie. In 2019 werd al besloten om de helibasis van Koksijde te verplaatsen naar de Oostendse luchthaven.

Oppositiepartij Vooruit verzet zich nu fel tegen de geplande locatie, die in de buurt van het dorp Raversijde langs de Nieuwpoortse steenweg zou komen.

John Crombez, gemeenteraadslid van Vooruit Oostende, benadrukt dat ze verheugd zijn dat de basis naar Oostende komt. Echter, volgens hen is het ondenkbaar dat deze naast de bewoonde omgeving van Raversijde wordt gevestigd. Ze zijn van mening dat er andere mogelijke locaties zijn en vragen om alle alternatieven te onderzoeken.

Crombez waarschuwt dat als er niet wordt opgelet, er later gezegd kan worden dat er geen andere keuze was en dat het besluit van de regering kwam. Vooruit weegt de voordelen van de nabijheid van de luchthaven niet op tegen de overlast die veel bewoners zullen ervaren. Ze hekelen het politieke spel waarbij er telkens wordt gesproken over toekomstige studies, maar waarbij het vertrouwen in dergelijke beloften wordt betwist.

De stad Oostende heeft laten weten dat de locatiebepaling strikt genomen niet onder haar bevoegdheid valt. Vooruit heeft tijdens de gemeenteraad de steun gevraagd om alle mogelijke alternatieve locaties te onderzoeken. Ze zijn vastbesloten om zich te verzetten en beloven de actiecomités in Raversijde te ondersteunen bij mogelijke juridische procedures.

De definitieve beslissing over de locatie van de nieuwe helibasis wordt de komende weken verwacht, waarna de discussie naar verwachting zal voortduren.

bron: Focus

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments