vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Politiehond mishandeld bij interventie in Oostende: Dier loopt meerdere kneuzingen op

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende, 27 juni 2023 – Bij een interventie in Oostende afgelopen weekend is een politiehond gewond geraakt. Vier mannen veroorzaakten overlast in een hotel en weigerden te vertrekken. De politie maakte gebruik van honden, maar een van de mannen heeft een hond geslagen en geschopt. De hond is nu een week buiten dienst met meerdere kneuzingen.

Het drukke en warme weer trok veel mensen naar de kust, en daardoor moest de politie verschillende keren ingrijpen. “Een interventie op zaterdagnacht was bijzonder uitdagend”, zegt Eline Goeminne van de politie.

“We kregen een melding van geluidsoverlast door vier gasten in een hotel in het centrum. Ter plaatse hebben we hen een waarschuwing gegeven en vertrokken onze agenten. Even later belde de hoteluitbater opnieuw en meldde dat er geen vooruitgang werd geboekt met de mannen. Hij vroeg om hulp om de gasten uit het hotel te verwijderen.”

“We zijn opnieuw naar het hotel gegaan, maar de mannen hadden geen enkele intentie om te vertrekken. We hebben de hulp ingeroepen van twee honden met hun begeleiders, en zo zijn we erin geslaagd om de mannen naar de parkeerplaats van het hotel te brengen. Daar ontstond een conflict waarbij de mannen fysiek gewelddadig werden.”

“Een van de mannen vertoonde buitengewoon agressief gedrag. We hebben toen politiehond Storm moeten inzetten om hem te neutraliseren. Volgens het protocol lieten we de hond eerst blaffen, maar uiteindelijk hebben we Storm moeten loslaten. De man werd in zijn been gebeten, waarna hij de hond herhaaldelijk heeft geschopt en geslagen.”

“Storm is naar de dierenarts gebracht, waar meerdere kneuzingen zijn vastgesteld, voornamelijk in de buik, maar ook op andere delen van zijn lichaam. Hij zal nauwlettend moeten worden opgevolgd om volledig te herstellen, maar de hond zal toch een week buiten dienst zijn.”

Verzwarende omstandigheden “Uiteindelijk zijn we erin geslaagd om de mannen uit het hotel te zetten en hebben we ze kunnen arresteren. Er is een proces-verbaal opgesteld en we zullen de situatie verder afhandelen. Vanwege hun verzet spelen nu verzwarende omstandigheden een rol.”

bron: vrt.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

2 REACTIES

  1. Zwaar straffen en veel laten betalen voor dierenarts kosten en boete bovenop.
    Dier doet wat hem opgedragen wordt en bekoopt dit met pijn dus heel zwaar straffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments