zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Politiehond belandt bij dierenarts na aanval door toerist, het was een bijzonder druk weekend voor Oostendse politie

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

De politie in Oostende had afgelopen weekend de handen vol. Het bruisende zomerseizoen bracht een golf van activiteiten met zich mee, maar helaas ook enkele incidenten die de aandacht van de politie vereisten. Een opmerkelijk voorval betrof een politiehond die bij de dierenarts belandde nadat een weerspannige toerist het dier had geschopt en geslagen. Daarnaast waren er verschillende verkeersovertredingen die een gevaar vormden voor voetgangers en fietsers in de stad.

De zoektocht naar verloren gelopen kinderen en een vermist koppel vormde een belangrijk onderdeel van het weekend voor de politie. De strandpolitie meldde dat 18 kinderen die hun ouders waren kwijtgeraakt, met succes werden herenigd. Bovendien werden ongeveer 40 kinderen van jeugdbewegingen snel teruggebracht naar hun groep dankzij telefoonnummers en namen op hun arm. In een ander incident werden de hulpdiensten gealarmeerd over een vermist koppel dat mogelijk in zee was gegaan, maar later bleek dat ze al onderweg waren naar Rijsel zonder hun gezelschap in te lichten.

De uitgaansbuurt zorgde voor extra uitdagingen voor de politie. Zaterdagnacht waren er maar liefst 50 tussenkomsten nodig om de situatie onder controle te houden. Eerder die nacht werd de politie opgeroepen naar een hotel in het centrum, waar vier mannen zich misdroegen en het hotelmanagement hen wilde verwijderen. Tegen de politie gedroegen de mannen zich dreigend. Uiteindelijk moest een politiehond assisteren bij het oppakken van een van de mannen, maar het dier werd daarbij herhaaldelijk geschopt en geslagen, wat resulteerde in een bezoek aan de dierenarts. De aangehouden man moest ook naar het ziekenhuis vanwege de beet van de hond. “Er werden processen-verbaal opgesteld en uiteindelijk verlieten de gasten het hotel”, verklaarde de Oostendse politie.

Naast deze incidenten was er ook sprake van frequente tussenkomsten van de politie bij foutparkeerders. Talrijke verkeersinbreuken, zoals parkeren op trottoirs, voor garages en op busstroken, zorgden voor onveilige situaties voor voetgangers en fietsers. Sommige inwoners hadden zelfs moeite om hun huis te verlaten vanwege de verkeerd geparkeerde voertuigen. De politie benadrukt het belang van verantwoordelijk parkeren en handhaving van verkeersregels om de veiligheid van alle weggebruikers te waarborgen.

Het drukke weekend heeft de Oostendse politie extra alert gemaakt op de uitdagingen en verantwoordelijkheden die gepaard gaan met het beheer van een populaire badplaats tijdens het hoogseizoen. De politie zal haar inspanningen voortzetten om de veiligheid van inwoners en bezoekers te waarborgen en overtredingen krachtig aan te pakken.

bron: hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments