zondag, april 21, 2024
spot_imgspot_img

Politie waarschuwt voor gauwdiefstallen na stijging van meldingen

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE – Het aantal meldingen van zakkenrollerij en grijpdiefstal is in juni sterk gestegen in Oostende, met achttien meldingen ten opzichte van slechts zeven in mei. De politie van Oostende roept daarom op tot waakzaamheid en benadrukt het belang van aangifte doen.

Het korps waarschuwt zowel de inwoners als toeristen van Oostende voor mogelijke gevallen van zakkenrollerij en grijpdiefstal. De waarschuwing volgt op meerdere meldingen. Hoewel de politie al twee verdachten heeft kunnen oppakken, blijft de waarschuwing van kracht.

In de loop van dit jaar zijn er al 59 gevallen van gauwdiefstal geregistreerd, terwijl er in zowel 2022 als 2021 in totaal 76 gevallen werden gemeld. Het aantal feiten lijkt dit jaar dus hoger te zullen liggen dan voorgaande jaren. In juni werden er achttien gevallen gemeld, tegenover zeven in mei. Ook het aantal grijpdiefstallen neemt toe in de badplaats, met zestien gevallen dit jaar, waarvan de laatste acht plaatsvonden in de afgelopen maand.

Hoofdzakelijk vallen deze feiten samen met het begin van de vakantie, het mooie weer, de toestroom van strandgasten en het toenemend aantal evenementen in de toeristische regio. Potentiële daders zien dan meer kansen. Tegelijkertijd adviseert de politie de inwoners en toeristen om waardevolle spullen goed op te bergen en uit het zicht te houden. Dit advies geldt overigens altijd, ongeacht het seizoen.”

Begin juli wist de politie al twee verdachten van 23 en 26 jaar op te pakken tijdens het evenement Summer Kick-off. Ze worden verdacht van diefstal van drie mobiele telefoons en een portefeuille. Er loopt verder onderzoek om te kijken of de twee betrokken zijn bij andere vergelijkbare misdrijven. Het parket heeft de twee mannen alvast aangehouden. Via sociale media doet de politie van Oostende een oproep om de eigenaren van andere gevonden goederen te achterhalen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments