woensdag, februari 21, 2024
spot_imgspot_img

Politie stelt heel wat overtredingen vast tijdens grootschalige verkeerscontrole in Oostende

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE – Afgelopen weekend heeft de politie van Oostende opnieuw een grootschalige verkeersactie georganiseerd op twee locaties in onze stad. De resultaten laten zien dat er nog steeds werk aan de winkel is wat betreft verkeersovertredingen in Oostende.

De eerste actie vond plaats op de Torhoutsesteenweg, waar 51 bestuurders aan een grondige controle werden onderworpen. Helaas bliezen twee van hen positief op alcohol, wat resulteerde in een rijverbod van zes uur. Daarnaast werd een bromfietser aangehouden vanwege te hoge snelheid. Maar dat was nog niet alles. De politie deelde ook drie boetes uit voor het gebruik van de gsm achter het stuur, een boete voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, een boete voor het niet dragen van de juiste kledij op de motor, en zelfs een boete voor het rijden op het verdrijvingsvak. Een bestuurder kreeg een waarschuwingsproces-verbaal vanwege een defect licht, terwijl drie andere bestuurders geen geldig verzekeringsdocument konden voorleggen.

Op de Hendrik Baelskaai werden nog eens 48 bestuurders gecontroleerd, waarbij gelukkig niemand positief blies op alcohol. Toch werden er enkele andere overtredingen vastgesteld. Twee bestuurders ontvingen een boete omdat de nummerplaat van hun aanhangwagen niet overeenkwam met die van het trekkende voertuig. Vier andere bestuurders droegen geen veiligheidsgordel, wat een gevaarlijke gewoonte blijft. Eén voertuig werd zelfs getakeld omdat het niet verzekerd was, en een ander voertuig bleek niet in orde te zijn met de technische keuring.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments