vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Politie pakt verdachten van grijpdiefstal in Oostende op – Onderzoek naar mogelijke betrokkenheid bij andere misdaden

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

In de vroege ochtenduren van woensdag werd een 20-jarige man in Oostende het slachtoffer van een grijpdiefstal. Het incident vond plaats in de Koningsstraat, nabij de Kemmelbergstraat, waarbij drie verdachten betrokken waren. De lokale politie kon snel reageren en de verdachten oppakken, maar nu wordt er ook onderzoek gedaan naar hun mogelijke betrokkenheid bij andere criminele activiteiten in de stad.

Het slachtoffer werd kort na 5 uur benaderd door de drie verdachten. Terwijl één van hen de twintiger afleidde met een knuffel, probeerden de andere twee hem te verwarren. Dit leidde ertoe dat de man al snel besefte dat zijn portefeuille verdwenen was. De vrienden van het slachtoffer schoten te hulp en zetten de achtervolging in, terwijl ze ook de politie alarmeerden.

Uiteindelijk werden de drie verdachten opgepakt door een politiepatrouille nabij het Marie-Joséplein. Opvallend was dat ze geen geldige verblijfsdocumenten bij zich hadden. Dit leidde tot verder onderzoek door de politie van Oostende en het Parket West-Vlaanderen. Er werd een buit aangetroffen bij de verdachten, wat tot de vermoedens van betrokkenheid bij andere (poging-)diefstallen met braak in de nacht van dinsdag op woensdag leidde.

Een lichtpunt in dit verhaal is dat de slachtoffers van een woninginbraak op het Wapenplein hun gestolen goederen, waaronder een laptop en een smartphone, terugkregen dankzij het optreden van de politie. De drie verdachten worden momenteel voorgeleid op verdenking van drie pogingen tot diefstal met braak, één grijpdiefstal en één diefstal met braak, allen gepleegd in de nacht van 5 op 6 september.

Dit incident benadrukt eens te meer de noodzaak van een doeltreffende aanpak van criminaliteit in Oostende. De stad heeft te kampen met verschillende uitdagingen, waaronder criminaliteit en problemen met integratie tussen de bevolkingsgroepen

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments