donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

Politie Oostende waarschuwt voor dieven op Oktoberfoor

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende – De gezellige Oktoberfoor, een jaarlijks hoogtepunt in het hart van onze stad, is weer neergestreken en belooft weer volop plezier met attracties en lekkere snacks tot en met 5 november. Maar te midden van al dat vermaak roept de Politie Oostende op tot waakzaamheid tegen zakkenrollers en geeft handige tips om dieven een stap voor te blijven.

Zakkenrollers hanteren verschillende trucjes om hun slag te slaan, variërend van klassieke afleidingsmanoeuvres tot snelle acties in drukke situaties. “De meest voor de hand liggende tip is om altijd je tas af te sluiten,” aldus politiewoordvoerder Timmy Van Assche. “Draag je tas bij voorkeur aan de voorkant van je lichaam. En als je bij een kraam staat, zorg er dan voor dat je been of voet eromheen zit om dieven geen kans te geven. Het is ook slim om alleen het hoognodige mee te nemen voordat je vertrekt. Als je wilt betalen voor lekkernijen, open dan je portefeuille discreet en probeer zo min mogelijk contant geld bij je te hebben,” voegt hij toe.

De politie benoemt enkele klassieke dieventrucs die belangrijk zijn om te herkennen. “Bij drukte in trams of bussen kan iemand herhaaldelijk lichtjes tegen je aan botsen. Bij de derde keer valt dit minder op, en net op dat moment slaat de dief toe om bijvoorbeeld je telefoon of portefeuille uit je jaszak te stelen. Hetzelfde geldt voor trucjes als ‘hoe laat is het?’ of ‘je hebt een vlek op je jas’. Terwijl iemand je afleidt door naar de tijd te vragen of een vlek te maken op je kleding, ziet een andere persoon de kans om waardevolle spullen zoals een telefoon, koffer of laptoptas te stelen,” waarschuwt Van Assche.

Politie Oostende moedigt iedereen aan om goed voorbereid te genieten van de Oktoberfoor. Het politiekorps heeft gespecialiseerde inspecteurs die zijn opgeleid om gauwdiefstallen te herkennen. Ze houden regelmatig toezicht om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen. Als je slachtoffer bent van gauwdiefstal of iets verdachts opmerkt, neem dan onmiddellijk contact op met de politie via het nummer 101. De teams kunnen snel ter plaatse zijn of verdachten identificeren aan de hand van camerabeelden.

bron: hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments