donderdag, juni 13, 2024
spot_imgspot_img

Politie Oostende controleert zwaar vervoer en afvaltransporten

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

De politie van Oostende heeft in samenwerking met de diensten Verkeer en Omgevingshandhaving op dinsdag een grootschalige controle uitgevoerd op zwaar vervoer en afvaltransporten. Tijdens de actie werden in totaal 35 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 10 vrachtwagens waren. Zowel professionelen als particulieren werden gecontroleerd.

Uit de controle bleek dat één afvaltransport geen informatiefiche had, waarop bijvoorbeeld de inhoud en het einddoel van de lading staan vermeld. Hierop stelde de politie een proces-verbaal op voor milieu-inbreuken. Daarnaast werden er verschillende onmiddellijke inningen uitgedeeld. Eén voertuig voldeed niet aan de technische eisen voor zwaar vervoer en twee andere voertuigen vervoerden een lading afval zonder die te hebben afgedekt. Ook werden er boetes uitgedeeld voor het ontbreken van een reproductienummerplaat op een aanhangwagen en voor het niet dragen van een veiligheidsgordel door de bestuurders.

Dankzij de samenwerking tussen de diensten Verkeer en Omgevingshandhaving van de politie Oostende konden deze inbreuken worden vastgesteld en aangepakt. Het doel van de actie was om het verkeer en het milieu in de regio veiliger te maken.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments