donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

PFAS-vervuiling legt rioleringswerken in Oostende volledig stil

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Rioleringwerkzaamheden in Oostende, specifiek op de Nieuwpoortsesteenweg in de buurt van de luchthaven, zijn momenteel stilgelegd vanwege de vastgestelde aanwezigheid van PFAS-vervuiling rondom het luchthavengebied.

De wegwerkzaamheden op de Nieuwpoortsesteenweg bevinden zich binnen de vastgestelde perimeter waar tijdelijke maatregelen van kracht zijn. Als gevolg hiervan moeten de afgegraven grond, die verontreinigd is met PFAS, gereinigd worden voordat ze kunnen worden afgevoerd. Het gepompte water moet ook eerst worden gezuiverd. Echter, er heerst nog onduidelijkheid over dit proces, waardoor de werkzaamheden momenteel stilliggen.

Aanvankelijk werd er in het technisch verslag van de start van de werkzaamheden geen melding gemaakt van PFAS. Er was zelfs een vergunning verleend voor het oppompen van grondwater in 2021. Echter, aan het begin van dit jaar is er een nieuwe vergunning verleend, maar deze werd onmiddellijk onuitvoerbaar verklaard vanwege de aanwezigheid van PFAS in het water.

De werkzaamheden zouden nu in een nieuwe fase moeten zijn beland, maar dit zal pas kunnen plaatsvinden in overeenstemming met de geldende regelgeving. Naar verwachting zal dit waarschijnlijk pas in augustus zijn. Tot die tijd kan het verkeer in beide richtingen gewoon doorgaan.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments