zondag, april 21, 2024
spot_imgspot_img

Personeelstekort leidt tot sluiting van recreatiebad in Zwembad Brigitte Becue

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende – Zwembad Brigitte Becue kampt met een ernstig personeelstekort, wat heeft geleid tot de tijdelijke sluiting van het recreatiebad op geselecteerde dagen in juni. Volgens de stad Oostende blijken de bezoekersaantallen op woensdagen en vrijdagen aanzienlijk lager te zijn, waardoor ze ervoor hebben gekozen om het recreatiebad op die dagen te sluiten.

De keuze om het recreatiebad van Zwembad Brigitte Becue te sluiten op woensdag 7, 14 en 21 juni en vrijdag 9, 16 en 23 juni 2023, is gebaseerd op de bezoekersdata die zijn verzameld. Het management beweert dat er aanzienlijk minder bezoekers zijn op deze specifieke dagen, wat de beslissing rechtvaardigt om het recreatiegedeelte te sluiten. Het sportgedeelte, waaronder het instructie- en wedstrijdbad, blijft echter ongewijzigd open voor het publiek. Ook de horecazaak Barkedeine blijft zijn deuren openen voor dorstige zwemmers.

Hoewel het begrijpelijk is dat een zwembadbeheerder zich baseert op bezoekersgegevens om beslissingen te nemen over de openingstijden, roept deze recente sluiting vragen op over de efficiëntie en effectiviteit van het management van Zwembad Brigitte Becue.

Het beroep van Redder is al geruime tijd een knelpuntberoep en het personeelstekort heeft een impact op de veiligheid van zwemmers. Het feit dat de stad Oostende permanent op zoek is naar (hoofd)redders benadrukt de urgentie van het probleem. Het management van Zwembad Brigitte Becue moet zich serieus afvragen waarom ze niet in staat zijn om gekwalificeerd reddend personeel aan te trekken, wat heeft geleid tot een situatie waarin het recreatiebad moet sluiten vanwege een personeelstekort.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

7 REACTIES

  1. Raar de woensdag bijna geen bezoekers.
    Is het daar niet zo leuk voor de kindjes mss. Anders komen we eens, vroeger super in buitenbad. Nu naar de Alk in Wingene, beetje ver maar super daar voor de kindjes.

  2. Misschien het moment om zich af te vragen of het probleem zich niet alleen op het niveau van de redders situeert? Misschien moet het management dringend ook in eigen boezem kijken?

  3. Nieuw zwembad niet zo leuk voor kinderen oud zwembad was veel leuker en ook in de zomer met buiten zwembad spijtig

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments