zondag, april 21, 2024
spot_imgspot_img

Parket vraagt voorwaardelijke straf voor man die opnieuw messen trok bij caféruzie

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende – Een 45-jarige Oostendenaar loopt het risico een voorwaardelijke celstraf opgelegd te krijgen nadat hij tijdens een caféruzie drie messen tevoorschijn haalde. Opmerkelijk genoeg werd Fabian L. dit najaar al veroordeeld voor vergelijkbare misdrijven.

Op 17 juli vorig jaar kreeg de veertiger ruzie met een andere man in een café in Oostende. Toen het slachtoffer met een kleine knuppel dreigde, zou Fabian L. hem een klap hebben gegeven. Vervolgens keerde Fabian L. terug naar zijn woning aan de overkant van de straat om drie messen te halen, naar eigen zeggen om zichzelf te verdedigen. Bij de komst van de politie werd de beklaagde aangetroffen met een steakmes en aardappelmes. Het derde mes, een broodmes, had hij buiten op een terrasstoel gelegd.

Dit was niet de eerste keer dat Fabian L. in aanraking kwam met de wet. Op 22 november vorig jaar kreeg hij al eens een voorwaardelijke straf van 8 maanden voor doodsbedreigingen. Hij had destijds geprobeerd zijn buurman aan te vallen met twee keukenmessen. Het slachtoffer ontsnapte aan ernstig letsel door een glazen deur te sluiten. Sinds deze incidenten heeft Fabian L. zich naar verluidt goed aan de gestelde voorwaarden gehouden. De aanklager vroeg in deze omstandigheden om een aanvullende celstraf, gekoppeld aan dezelfde voorwaarden.

De verdediging verzette zich niet tegen dit verzoek. “Mijn cliënt erkent dat hij het slachtoffer een duw heeft gegeven uit zelfverdediging”, pleitte de advocaat van de Oostendenaar. “Hij heeft niemand bedreigd met die messen.” Het vonnis wordt uitgesproken op 19 september.

bron: hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments