donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

Ostendenaar krijgt 20 maanden cel voor geweld tijdens relatie

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een 30-jarige man uit Oostende is veroordeeld tot een zware effectieve celstraf van 20 maanden na een gewelddadig incident in de relatie met zijn vriendin in Diksmuide. Op 5 maart vond de uitbarsting plaats, nadat een ruzie in een café escaleerde. De man drong de woning van zijn vriendin binnen nadat ze weigerde de deur te openen.

De procureur legde uit dat de relatie tussen de man, K.P., en het slachtoffer gekenmerkt werd door een cyclus van aantrekken en afstoten. Nadat hij de woning was binnengedrongen, vroeg de vrouw hem om normaal te doen en te vertrekken. In plaats daarvan sleepte hij haar uit bed, sloeg haar herhaaldelijk en bedreigde haar met de dood. Hij nam haar mobiele telefoon mee en vernielde deze bij zijn terugkeer. De politie werd opgeroepen en ontdekte dat de man haar al 80 keer had gebeld. Hij wordt nu ook vervolgd voor stalking.

Hoewel aanvankelijk een straf van 10 maanden cel werd geëist, oordeelde de rechter dat de ernst van de feiten een verdubbeling van de straf rechtvaardigde, waardoor de man uiteindelijk 20 maanden effectieve celstraf kreeg.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments