maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Optreden van voormalig Belgium’s Got Talent-winnaar abrupt beëindigd

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE – In een verrassende wending werd het Leopoldpark in Oostende het decor van een onderbroken livestreamconcert van James Malikey, beter bekend als Benjamin Ceyssens, een pianospeler van 23 jaar oud en winnaar van Belgium’s Got Talent in 2019. De lokale politie betrapte de artiest zonder de vereiste vergunning, wat leidde tot een abrupt einde van zijn optreden.

James Malikey had zich speciaal in Oostende gevestigd vanwege de overvloed aan prachtige plekken waar hij zijn pianotalent kon vertonen en delen op sociale media. Hij legde uit: “Ik wist dat ik niet in het stadscentrum mocht spelen, maar in de natuur was dat normaal gesproken geen probleem.”

Het incident vond plaats tijdens een routinecontrole van de politie in het park. Volgens Malikey verliep het contact met de politie zeer intimiderend. “Ze dreigde me te arresteren en mijn materiaal in beslag te nemen als ik niet onmiddellijk vertrok. Bovendien verwacht ik ook nog een geldboete,” aldus de getalenteerde pianist.

De actie van de agent kreeg veel kritiek (onder andere in de groep van Het Ostends Nieuws), die hun verontwaardiging uitten op sociale media. James Malikey voelt zich gesteund door deze solidariteit.

De Oostendse politiezone benadrukte dat James Malikey slechts een vergunning hoefde te tonen om in het Leopoldpark op te treden. Eline Goeminne van de politie lichtte toe: “We voeren regelmatig controles uit in het Leopoldpark om het veiligheidsgevoel te verhogen. Ook dinsdag werd James eenvoudigweg gevraagd zijn vergunning te tonen, maar die had hij niet. Daarom werd hem vriendelijk verzocht het park te verlaten.”

Goeminne benadrukte ook dat er geen proces-verbaal werd opgesteld en dat James Malikey slechts een waarschuwing kreeg. “Hij kan dus in feite geen geldboete krijgen. Bovendien was onze collega alleen op patrouille; hem arresteren en zijn materiaal in beslag nemen zou moeilijk zijn geweest… Alles wijst op een vreedzaam gesprek.”

James Malikey reageerde op de kwestie van de vergunning met de opmerking: “Ik heb die al verschillende keren geprobeerd aan te vragen, maar ze wordt telkens geweigerd. Terwijl ik nota bene muzikant van beroep ben. Iemand in het stadsbestuur lijkt mij duidelijk niet te mogen… Maar ik heb mijn aanvraag ingediend, dus ik heb mijn plicht gedaan.”

bron: kw.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

4 REACTIES

 1. Die man speelt al maanden lang in het park…
  Ik was ter plaatse ;hij was zeer teleurgesteld dat zoiets gebeurde…
  Aan hem zijn verantwoordelijkheden te nemen of hij nog in Oostende zou blijven wonen…
  Niet zo lang geleden waren nochtans de kunstenaars altijd welkom…maar de tijden veranderen…
  Hij speelt altijd zijn muziek door hemzelf geschreven en dus geen rechten aan Sabam te betalen.
  Hoe is dat mogelijk na zijn schitterende optreden laatste zaterdag in de Kleine Post in ….Oostende jawel u hebt goed gelezen…in Oostende 🙄

 2. Is er iemand die nog zo naïef is om de BS tegeloven dat het een routinecontrole was.
  Alsjeblief zeg, de mogelijkheid dat drugsdealers een melding voor geluidsoverlast maakten klinkt geloofswaardiger dan dat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments