vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Oproep voor verlopen concessies en verwaarloosde graven op begraafplaats Stuiverstraat

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Stad Oostende doet een dringende oproep aan alle inwoners met grafconcessies op de begraafplaats Stuiverstraat om aandacht te schenken aan de verloopdatum van hun concessies. Deze concessies, die rustplaatsen op de begraafplaats garanderen, moeten tijdig verlengd worden om onnodige verwijdering van graven te voorkomen. Daarnaast roept de stad ook de concessiehouders van verwaarloosde graven op om deze in ere te herstellen.

Een grafconcessie biedt nabestaanden de mogelijkheid om een rustplaats te behouden voor hun dierbaren op de begraafplaats Stuiverstraat. Deze concessies variëren van grondconcessies tot columbariumconcessies en concessies op het urnenveld, en hebben allemaal een bepaalde duur. Wanneer deze concessies aflopen, behoudt Stad Oostende het recht om de graven te verwijderen.

Aankondiging voor de betrokkenen

Om de betrokkenen op de hoogte te brengen, worden in oktober van het jaar waarin de concessie verloopt aankondigingen geplaatst bij de ingang van de begraafplaats en bij de graven zelf. Ook verwaarloosde graven worden niet vergeten en krijgen een dergelijke aankondiging. Indien nabestaanden gedurende 15 maanden niet reageren op deze aankondiging, zal de concessie vervallen.

In navolging van een vergelijkbare oproep vorig jaar voor de begraafplaats in Stene, doet Stad Oostende nu een gelijkaardige oproep aan de houders van grafconcessies op de begraafplaats Stuiverstraat. Het is mogelijk om deze concessies, die binnenkort verlopen, te verlengen indien gewenst. Daarnaast roepen we ook de concessiehouders van verwaarloosde graven op om de rustplaatsen van hun dierbaren in ere te herstellen.

Concreet overzicht

Op dit moment betreft het 1.325 verlopen concessies en 896 verwaarloosde graven die aangekondigd worden. Alle betrokkenen hebben tot 31 december 2023 de tijd om te reageren. Dit kan gedaan worden door een aanvraag in te dienen voor de verlenging van de grafconcessie of door het graf te herstellen. Als er geen actie wordt ondernomen, zullen de concessies op deze graven vanaf 1 januari 2024 vervallen. In dat geval kan Stad Oostende besluiten om deze graven te ontruimen om ruimte te maken voor nieuwe concessies.

Dit jaar hebben er ook aanplakkingen plaatsgevonden voor concessies die vervallen op 31 december 2024. In totaal gaat het om 84 aankondigingen voor verlopen concessies en 108 aankondigingen voor onvergunde graven.

Voor het aanvragen van een concessie of voor meer informatie verwijzen we naar www.oostende.be/begraafplaatsen. Daarnaast is het mogelijk om een afspraak te maken om langs te komen in het Stadhuis voor persoonlijk advies.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments