zondag, april 21, 2024
spot_imgspot_img

Opnieuw een jaar verder zonder spoor van Ringo Deman

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

De Cel Vermiste Personen van de Federale Politie en de civiele bescherming hebben vorig jaar een kelder aan het McLeodplein in Oostende doorzocht in verband met de mysterieuze verdwijning van Ringo Deman, die zich nu al 22 jaar geleden heeft voorgedaan. Deze actie werd ondernomen op basis van nieuwe informatie in het onderzoek, maar nadien kwam er geen info meer over het onderzoek.

Ringo Deman, destijds een jonge buschauffeur bij “De Lijn” in Oostende, was na zijn werk nog iets gaan drinken met vrienden. Rond 17.00 uur keerde hij terug naar zijn appartement op het Mac Leodplein in Oostende, waar hij samenwoonde met zijn vriendin. Vanwege vermoeidheid besloot hij meteen te gaan slapen. Ongeveer een uur later stond zijn beste vriend Davy voor de deur.

Volgens de verklaringen van Davy zijn ze in Davy’s auto naar diens appartement in de Roerdompstraat in Oostende gegaan om een gesprek te voeren. Volgens Davy zou Ringo vervolgens te voet zijn vertrokken. Hij was boos en dreigde met zelfmoord. Dit is het laatste bekende spoor van Ringo Deman.

Het voertuig en de fiets van Ringo zijn onaangeroerd gebleven, maar zijn mobiele telefoon was voor het laatst actief op een mast in Loppem. Het is onduidelijk of Ringo zichzelf daar bevond of dat alleen zijn telefoon daar geregistreerd werd.

In eerste instantie werd de hypothese van zelfmoord naar voren geschoven in deze verdwijningszaak. Bijna 20 jaar later is er echter nog steeds geen lichaam gevonden. Op verzoek van het parket van West-Vlaanderen is het dossier opnieuw doorgenomen en geanalyseerd door de Cel Vermiste Personen.

Tijdens dit proces zijn mensen uit de kring van Ringo opnieuw ondervraagd. Uit deze gesprekken is gebleken dat velen twijfelen aan de zelfmoordtheorie en dat de vermeende zelfmoordpogingen destijds mogelijk slechts om aandacht vroegen. Ringo had geen familie meer die voor hem kon opkomen. Zijn vader was reeds overleden, en zijn moeder was destijds ernstig ziek en is kort na zijn verdwijning overleden. Desondanks had hij een sterke band met zijn moeder.

Op dit moment worden alle mogelijke scenario’s opengehouden, waaronder het feit dat Ringo mogelijk een nieuw leven is begonnen, zelfmoord heeft gepleegd, of het slachtoffer is geworden van een misdrijf. De onderzoekers doen een oproep aan mensen die Ringo goed hebben gekend en nog niet door de politie zijn gehoord om zich te melden.

Personen die informatie hebben maar tot op heden nog niet durfden of konden praten, worden dringend verzocht om zich te melden.

Ringo wordt omschreven als

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments