donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

Opnames 3de seizoen ‘Onder Vuur’ zijn gestart in Oostende

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende is opnieuw in de ban van ‘Onder Vuur’, want de cast en crew van de succesvolle reeks ‘Onder Vuur’ zijn onlangs begonnen met de opnames van het langverwachte derde seizoen. De eerste twee seizoenen van deze populaire serie trokken gemiddeld 1.016.07 kijkers op VRT 1, en het eerste seizoen wist ook internationaal indruk te maken op Netflix.

Net als in voorgaande seizoenen combineert ‘Onder Vuur’ spectaculaire brandweerinterventies met meeslepende menselijke verhalen, verteld door een sterke en diverse Vlaamse cast bestaande uit zowel gevestigde namen als nieuwe gezichten.

Laat Orlando (Louis Talpe) zijn team in de steek?

Het nieuwe seizoen van ‘Onder Vuur’ speelt zich ongeveer een jaar na de gebeurtenissen van het vorige seizoen af. Post Oosteroever is gefuseerd met Post Noordhoek uit Wenduine, waardoor het eindelijk de broodnodige versterking krijgt van vier nieuwe, jonge teamleden: alleenstaande moeder Cassia (Anushka Melkonian), gedisciplineerde adjudant Pieter (Vincent Van Sande), topchauffeur Nouri (L’Hamiti Izzy Ismael) en tattoo-artieste Jade (Ellen Sterckx). Deze frisse wind zorgt voor de nodige leven in de brouwerij, maar leidt ook tot conflicten met de oude garde. Luitenant Dominique (Lien De Graeve) maakt zich zorgen, vooral wanneer Orlando onverwacht terugkeert uit Zweden en moeite heeft met de veranderingen in de kazerne.

De spanning loopt pas echt hoog op bij Post Oosteroever wanneer een jongeman dood wordt aangetroffen na een interventie. Zijn invloedrijke vader Lorenz Lefever (Wim Willaert) klaagt de kazerne aan. Dominique staat onder druk en het hele team krijgt het zwaar te verduren wanneer de publieke opinie zich tegen Post Oosteroever keert. De emoties lopen hoog op, en Dominique dreigt het vertrouwen van haar troepen en het stadsbestuur te verliezen. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt het team ook nog eens het doelwit van wraakplannen van een onbekende dader…

Nieuw talent voegt zich bij getalenteerde cast

Naast Louis Talpe en Lien De Graeve zullen dit seizoen Lynn Van Royen, Sam Louwyck, Aimé Claeys, Ilse De Koe, Ann Tuts, Wouter Bruneel, Kasper Vandenberghe, Wim Willaert, Joke Devynck en nieuwkomers Vincent Van Sande, Ellen Sterckx, Anushka Melkonian en L’Hamiti Izzy Ismael te zien zijn.

Het derde seizoen van ‘Onder Vuur’ is geschreven door Toon Anthoni, Carl Plaisier, Bjorn Van Den Eynde, Nore Mataala en Laura Van Passel. De regie is in handen van Koen Van Sande en Kristof Hoornaert.

Net als eerdere reeksen en ander fictie-aanbod van VRT zal ook het nieuwe seizoen van ‘Onder Vuur’ worden voorzien van audiodescriptie.

De productie van ‘Onder Vuur’ is in handen van productiehuis Geronimo voor VRT 1, met steun van de stad Oostende en haar filmkantoor, Proximus en de Tax Shelter-maatregel van de Federale Overheid.

Het derde seizoen zal in het najaar van 2024 te zien zijn op VRT 1 en VRT MAX. Voor degenen die niet kunnen wachten, is de reeks eerder te bekijken via Streamz.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments