zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Opmerkelijk eerbetoon aan overleden visser: familie laat muurschildering maken op gevel van ouderlijk huis in Oostende

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende – In een ontroerend gebaar van liefde en herinnering heeft een familie in Oostende een bijzonder eerbetoon gebracht aan hun overleden broer. Gino Vangheluwe, een geliefde visser die vorig jaar op slechts 53-jarige leeftijd plotseling overleed, wordt nu vereeuwigd op de gevel van het ouderlijk huis met een prachtige muurschildering.

Het idee voor dit levensgrote portret kwam van Teddy, de jongste broer van Gino. Teddy, die een mentale achterstand heeft als gevolg van zuurstoftekort bij zijn geboorte, had een zeer hechte band met Gino. “Teddy woonde altijd bij onze ouders, die voor hem zorgden. Maar toen zij overleden, nam Gino die rol op zich”, aldus Peter Vangheluwe, een andere broer van Gino.

Gino was er altijd voor Teddy, hij besteedde elke vrije dag aan zijn broer. Helaas kwam er een tragisch einde aan zijn leven. Sindsdien hebben Wendy en Peter de verantwoordelijkheid voor Teddy op zich genomen, en hij woont nog steeds in het ouderlijk huis.

Om het leven en de passies van Gino te eren, heeft de familie de getalenteerde Oostendse kunstenaar Siegfried Vynck gevraagd om een zo realistisch mogelijke muurschildering te creëren. Het resultaat is verbluffend. “Het kunstwerk toont duidelijk de visserij, met een schip dat naar de zon vaart”, zegt Peter. “De zalm symboliseert de talloze zalmen die Gino rookte voor zijn familie en vrienden. De afbeelding van de kippen herinnert aan de kippen die hij op de Oosteroever hield, en de vlinder staat voor onze overleden moeder.”

De muurschildering is niet alleen een eerbetoon aan Gino, maar ook een blijvende herinnering aan zijn toewijding en liefde voor zijn familie. Voor de Vangheluwe-familie is het een manier om Gino’s geest levend te houden en zijn nalatenschap te eren. Het kunstwerk is een prachtige toevoeging aan de gevel van het ouderlijk huis en trekt nu al de aandacht van voorbijgangers, die blijven stilstaan om de indrukwekkende creatie te bewonderen.

Dit hartverwarmende eerbetoon getuigt van de kracht van familiebanden en de impact die een persoon kan hebben op het leven van anderen. Het herinnert ons eraan om degenen die we verloren hebben te eren en te koesteren, en om hun nalatenschap voort te zetten in onze harten en herinneringen.

bron: vrt.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments