zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Oostendse zeventiger riskeert 7 maanden cel voor voortdurende lastercampagne tegen architect

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE – Een 76-jarige Oostendenaar, Marc D., bevindt zich momenteel in de Brugse correctionele rechtbank wegens voortdurende laster tegen een architect. Dit opmerkelijke proces volgt op een eerder vonnis waarin D. schuldig werd bevonden aan laster, maar desondanks zijn beschuldigingen volhield. Het openbaar ministerie heeft nu zeven maanden effectieve gevangenisstraf geëist.

Het conflict begon in de nasleep van een financieel geschil tussen de beklaagde en de architect. De architect had plannen opgesteld voor de renovatie van een pand, maar toen de renovatie niet doorging, weigerde Marc D. te betalen. Uiteindelijk bepaalde de rechter dat hij toch moest betalen.

Hierop schreef D. brieven naar diverse instanties, waaronder de stad Oostende, de gemeente Bredene, het parket, de kerkfabriek en de Orde van Architecten, waarin hij de architect beschuldigde van het ontbreken van een diploma. De Brugse strafrechter veroordeelde hem eerder al tot drie maanden gevangenisstraf met uitstel wegens laster. In beroep kreeg hij in 2020 zelfs tien maanden cel met uitstel.

Opvallend genoeg bleef de zeventiger, ondanks deze veroordelingen, doorgaan met het zwartmaken van de architect. Hij beschuldigde de architect in brieven aan meerdere klanten van allerlei wanpraktijken. Het openbaar ministerie eiste vrijdagochtend opnieuw zeven maanden cel. Tijdens de zitting volhardde de beklaagde in zijn standpunt dat zijn beweringen over de architect geenszins lasterlijk waren.

De uitspraak in deze zaak wordt verwacht op 20 oktober. Het proces werpt een kritische blik op de kwestie van laster en de mogelijke gevolgen van voortdurende beschuldigingen voor de betrokkenen in Oostende.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments