zondag, april 21, 2024
spot_imgspot_img

Oostendse vrouw krijgt 3 maanden cel voor winkeldiefstal na klacht over “te weinig geld” van OCMW

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een vrouw uit Oostende is veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel voor twee winkeldiefstallen. J.J., 54 jaar oud, werd betrapt toen ze een fles gin ter waarde van 30 euro probeerde te stelen uit een Spar-supermarkt in Oostende op 15 augustus vorig jaar.

Op 7 oktober probeerde ze een jas van 145 euro te stelen bij een kledingwinkel in Oostende. De vrouw bekende dat ze kampte met een alcoholprobleem en dat ze “te weinig geld” kreeg van het OCMW.

Voor haar proces kwam J.J. niet opdagen en het Openbaar Ministerie eiste bij verstek een straf van 8 maanden cel met uitstel en een boete van 208 euro. De rechter veroordeelde haar uiteindelijk tot drie maanden cel met uitstel en een effectieve geldboete van 208 euro.

De zaak werpt opnieuw licht op de moeilijkheden waarmee sommige mensen te maken hebben om rond te komen in ons land. De vrouw beweerde dat ze niet genoeg geld kreeg van het OCMW om haar basisbehoeften te kunnen betalen, waaronder kleding. Het is niet duidelijk of haar klachten over geldgebrek door het OCMW werden onderzocht of dat ze andere hulp kreeg aangeboden.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

3 REACTIES

  1. Klagen over te weinig geld ??? Zo idioot !! Als ze stopt met drinken , heeft ze meteen meer geld om beter rond te komen elke maand .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments