zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Oostendse ex-vrijwilligster dierenasiel veroordeeld voor dierenmishandeling, maar mag huisdieren blijven houden

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende, 27 september 2023 – Een 38-jarige vrouw, die bekend stond als een toegewijde vrijwilligster in een lokaal dierenasiel en zelf gaf ze in bijberoep cursussen over dierverzorging, is veroordeeld voor het zo hard schoppen van haar eigen hond dat een dierenarts het dier moest laten inslapen.

Het incident vond plaats eind februari toen de vrouw tijdens een wandeling met haar hond door Oostende werd opgemerkt. Getuigen zagen haar herhaaldelijk de pinscher schoppen en het dier aan de leiband over straat sleuren. De politie greep in en bracht de hond naar een dierenarts, die een ernstige heupfractuur constateerde en helaas geen andere optie zag dan het hondje te laten inslapen.

Opmerkelijk genoeg was deze vrouw in de Oostendse gemeenschap jarenlang bekend als een fervente dierenliefhebber. Ze zette zich actief in als vrijwilligster in een lokaal dierenasiel en deelde op sociale media zelfs tips over hoe mensen goed voor hun huisdieren kunnen zorgen. Ze werd in 2019 ontslagen als vrijwilligster omdat er toen reeds klachten waren over haar. Ze had reeds een hamster levend in een frigo gestoken. Daarna werd ze onmiddellijk bedankt voor haar bewezen diensten.

Het proces tegen de vrouw vond plaats in Ieper, aangezien daar gespecialiseerde expertise is op het gebied van dierenmishandeling. Ze werd veroordeeld tot een boete van 1.200 euro, waarvan de helft effectief is. Opvallend genoeg kreeg ze geen verbod op het houden van huisdieren.

De advocaat van de vrouw, Charlotte Verkeyn, beweert dat haar cliënte op de bewuste dag met persoonlijke problemen worstelde, zonder verdere details te onthullen omwille van haar privacy. Verkeyn benadrukte dat de vrouw nooit opzettelijk kwaad wilde doen aan haar honden en dat ze diep betreurt wat er is gebeurd. De verdediging beweerde dat ze die dag leed aan spasmen en dat de mishandeling een ongelukkig gevolg was van haar gezondheidsproblemen.

De rechtbank oordeelde echter dat de dierenmishandeling bewezen was, zij het met een mildere straf. De vrouw mag in de toekomst nog steeds huisdieren houden, wat voor haar een opluchting is. De rechter hield rekening met haar verleden als zorgzame dierenliefhebber en gaf aan dat ze geen dierenbeul is, ondanks hoe ze op sociale media werd afgeschilderd.

bron: hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments