maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Oostendse VR Racing by Qvick Motors team domineert seizoensopener op Zolder Circuit

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Het team van VR Racing by Qvick Motors uit Oostende heeft indruk gemaakt tijdens de traditionele seizoensopener op het Zolder Circuit. Met hun splinternieuwe BMW 318i STW ex M Sport Bigazzi hebben ze de concurrentie het nakijken gegeven en beide races gedomineerd.

De Oostendenaar Erik Qvick was tijdens de kwalificaties bijna twee seconden sneller dan de rest. In de race zelf reed hij van begin tot einde aan de leiding. Alleen een lekkende oliefilter zorgde voor wat problemen en bracht de concurrentie iets dichterbij. Maar de overwinning kwam nooit in gevaar.

Bijzondere rijstijl “Een nieuwe wagen brengt altijd wat extra stress met zich mee, zeker als je maar twee keer twintig minuten hebt kunnen testen”, opende Eric Qvick. “Natuurlijk ben ik erg blij dat dit nieuwe project meteen zo’n succes blijkt te zijn. Deze topwagen is een fabrieksauto gebouwd door Motorsport zelf en heeft de afgelopen jaren indrukwekkende resultaten neergezet, zowel in Australië, Nieuw-Zeeland als Noorwegen. Alleen in de 24 uur van Le Mans viel hij uit. Het vergt een bijzondere rijstijl en is zeker niet voor iedereen weggelegd. Zelf geniet ik weer van het racen met historische topwagens. Het merk BMW ligt mij nauw aan het hart.”

“Samen met Tom van Rompuy van VR Racing hoop ik op een succesvol seizoen, al is de concurrentie zeker niet mals. Vooral de Corvette C4 heeft aanzienlijk meer vermogen en zal ongetwijfeld onze grootste concurrent zijn in de strijd om de titel. Het kampioenschap omvat auto’s van het jaar 1970 tot 2000. Onze klasse, Platform vier, is de meest competitieve met auto’s gebouwd tussen 1990 en 2000. De volgende race vindt plaats op het circuit van Spa-Francorchamps. Het zal erg moeilijk worden om op dit langere en snellere circuit dezelfde resultaten neer te zetten. We zullen onze tactiek serieus moeten aanpassen om de snellere auto’s achter ons te houden. Daarnaast zal ik nog enkele ‘Golden Area’-races in Duitsland rijden, met mijn speciaal ontworpen BMW 320-serie”, aldus Qvick.

Zesde plaats voor Thiers De nieuwe Russell Racing Lamborghini van de broers Thiers reed tijdens hun race even aan de leiding. Na twintig minuten maakte Corten echter een pirouette en verloor een minuut in het zand. Daarna kregen ze een straf vanwege een te trage pitstop, waardoor ze geen rol van betekenis konden spelen en uiteindelijk als zesde over de finish kwamen.

bron: kw.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments