zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Oostendse handelaars in de Christinastraat worden ondersteund na gasexplosie

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende biedt steun aan de handelaars die getroffen zijn door de gasexplosie. Op 13 oktober 2022 werd de Christinastraat opgeschrikt door een hevige ontploffing, en de nasleep daarvan bleef nog lang voelbaar.

De handelaars hadden het zwaar te verduren vanwege de schade en de beperkte toegang tot de Christinastraat. Om de getroffen handelaars te helpen, heeft de stad Oostende besloten hen vrij te stellen van belasting op uithangborden, sandwichborden en uitstallingen waarvoor een vergunning is aangevraagd.

De gasontploffing had een grote impact op een groot aantal handelaars. Naast het menselijk leed waren er ook aanzienlijke materiële schade en langdurige beperkingen in de toegankelijkheid van de Christinastraat, die op bepaalde plaatsen zelfs tijdelijk volledig afgesloten werd.

De stad Oostende wil de handelaars in deze moeilijke periode ondersteunen. Daarom worden de handelaars in de Christinastraat, evenals de hoekpanden aan de Christinastraat met de Ooststraat en de hoekpanden aan de Christinastraat met de Wittenonnenstraat, vrijgesteld van belastingen op vergunde uithangborden, sandwichborden op het openbaar domein en uitstallingen op het openbaar domein.

Het voorstel voor deze belastingvrijstelling staat op maandag 22 mei op de agenda van de gemeenteraad ter goedkeuring.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments