donderdag, juni 13, 2024
spot_imgspot_img

Oostendse broers veroordeeld tot 2 jaar cel voor inbraken in horecazaken na eerdere overval

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Twee broers uit Oostende zijn veroordeeld tot een bijkomende voorwaardelijke celstraf van 2 jaar wegens vijf inbraken en twee pogingen tot inbraak in horecazaken in Gistel, Oudenburg en Ichtegem. M.L. (27) en S.L. (22) pleegden in dezelfde periode ook een overval op café Den As in Oostende.

Het afgelopen jaar werd de politiezone Kouter geconfronteerd met een reeks inbraken in horecazaken. Telkens werd de kassa leeggeroofd en namen de daders ook sterke drankflessen mee. Op de nacht van 20 op 21 januari werd een 29-jarige man uit Middelkerke staande gehouden in zijn Audi A4. K.B. bleek de chauffeur te zijn van de inbrekers. Diezelfde nacht hadden ze toegeslagen in bistro ’t Steedje in Oudenburg. Ook De Kallebasse in Moere kreeg ongewenst bezoek, hoewel de daders daar niet slaagden in hun poging tot inbraak.

Op de nacht van 14 op 15 januari sloegen de inbrekers opnieuw toe, ditmaal in brasserie De Molenhoeve in Gistel. Bij onderzoek in die zaak werden bebloede documenten gevonden waarop het DNA van S.L. (22) uit Oostende werd aangetroffen. Het DNA van zijn broer M.L. (27) werd daarentegen gevonden op een sigarettenpeuk die werd achtergelaten bij een inbraak in het Bourgognehof in Ichtegem op de nacht van 28 januari. Ook sfeercafé ’t Verschil werd diezelfde nacht aangevallen.

Een kleine week later werden de broers L. gearresteerd na een overval op volkscafé Den As in Oostende. Ze hadden al een voorwaardelijke celstraf van 2 jaar gekregen voor die overval in mei van het vorige jaar. In het inbraakdossier verzochten hun advocaten met succes de rechtbank om rekening te houden met dat eerdere vonnis. De rechter legde echter aan beide broers een extra gevangenisstraf van 2 jaar op, gekoppeld aan voorwaarden.

K.B. werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 jaar wegens zijn betrokkenheid bij de inbraken. Hij betwistte de feiten niet en vroeg tevergeefs om een werkstraf. De toenmalige vriendin van S.L. kreeg een opschorting van straf. C.D. (26) uit Staden was enkele keren in het gezelschap van haar ex, maar ontkende dat ze op de hoogte was van zijn daden. Haar verzoek om vrijspraak werd tevergeefs ingewilligd. X.C. (30) uit Oudenburg werd door zijn medeverdachten aangewezen als de vijfde betrokkene. Hij kreeg een

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments