donderdag, juni 13, 2024
spot_imgspot_img

Oostends woonzorgcentrum James Ensor geschorst na aanhoudende problemen

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Het James Ensor woonzorgcentrum in Oostende, onderdeel van de Franse woonzorggroep Orpea, mag zes maanden lang geen nieuwe bewoners opnemen. Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft de vergunning van het centrum geschorst omdat de aanhoudende problemen niet opgelost zijn.

Het woonzorgcentrum stond al meer dan een jaar onder verhoogd toezicht en kampte vooral met een tekort aan personeel, wat de veilige toediening van medicatie niet kon garanderen.

Hoewel de huidige bewoners wel in het centrum mogen blijven, zal de inspectie het woonzorgcentrum tijdens de schorsing blijven bezoeken om de situatie op te volgen. Als de problemen na zes maanden niet opgelost zijn, kan de schorsing verlengd worden of in het ergste geval kan het woonzorgcentrum zelfs de deuren moeten sluiten.

De schorsing van James Ensor is niet de eerste bij Orpea, want ook andere woonzorgcentra van de groep werden al aan banden gelegd door de Vlaamse overheid. Zo werd recent ook woonzorgcentrum De Hoef in Hulshout geschorst en werd de erkenning van een woonzorgcentrum van Orpea in Antwerpen zelfs helemaal ingetrokken. Dit alles komt na berichten over wantoestanden in woonzorgcentra van Orpea in Frankrijk, waarop de inspecties versneld werden opgevoerd.

De schorsing van James Ensor en andere woonzorgcentra van Orpea wijst op een groter probleem in de sector van de ouderenzorg. Het tekort aan personeel en de hoge werkdruk zijn al langer gekende pijnpunten. Hopelijk leidt deze situatie tot de nodige veranderingen en verbeteringen in de toekomst.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

2 REACTIES

  1. Het probleem ligt niet bij het personeel of directie .wel bij de aandeelhouders die gaan lopen met de winsten ipv te investeren in de zorg .Besluit de aandeelhouders moeten aangeklaagd worden .Niet het personeel ,directie of de inwoners .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments