zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Oostends stadsbestuur voorziet extra parkeerplaatsen voor zorgverstrekkers

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Door Het Ostends Nieuws – 1 september 2023

Het stadsbestuur van Oostende heeft aangekondigd dat er extra parkeerplaatsen zullen worden gecreëerd voor zorgverstrekkers in het stadscentrum. Deze beslissing komt na klachten van zorgverstrekkers die deze zomer moeite hadden om hun patiënten in het centrum van de stad te bereiken vanwege beperkte parkeermogelijkheden.

Schepen Björn Anseeuw heeft op de recente gemeenteraad verklaard dat er extra parkeerplaatsen voor zorgverstrekkers zullen worden toegevoegd aan de rand van de voetgangerszones. Deze aankondiging volgt op vragen van oppositieleden Wesley Deschuytter (Vlaams Belang) en Vanessa Vens (Vooruit) over de uitdagingen waarmee zorgverstrekkers worden geconfronteerd bij het bezoeken van patiënten in het stadscentrum, waar ze niet overal meer kunnen rijden en parkeren vanwege het nieuwe mobiliteitsplan.

Anseeuw benadrukte dat er al maatregelen waren genomen om de situatie te verbeteren. De stedelijke verordening parkeren werd in november 2022 aangepast, waardoor zorgverleners nu ook kunnen parkeren op bewonersplaatsen. Dit heeft geleid tot de creatie van veel nieuwe parkeerplaatsen. Bovendien is de parkeertijd voor zorgverstrekkers verlengd van één uur naar anderhalf uur.

Om zorgverleners verder te ondersteunen, biedt de stad twee soorten parkeerkaarten aan. Type A-kaarten kosten 200 euro per jaar en geven zorgverstrekkers toegang tot alle parkeerplaatsen zonder extra kosten. Type B-kaarten zijn gratis, maar vereisen wel een betaalsessie. Er worden regelmatig controles uitgevoerd op de parkeerplaatsen voor zorgverstrekkers, met honderden retributies sinds het begin van het jaar.

Terwijl de stad stappen onderneemt om de situatie te verbeteren, belooft het stadsbestuur ook extra parkeerplaatsen aan de rand van voetgangerszones toe te voegen. Bovendien blijven ze in nauw contact met de eerstelijnszone om de bezorgdheden van zorgverstrekkers aan te pakken.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments