vrijdag, juli 12, 2024
spot_imgspot_img

Oostends robotbedrijf Zorabots verovert internationale markt met lucratieve miljoenencontracten

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Zorabots, het robotbedrijf gevestigd in Oostende, heeft onlangs twee belangrijke contracten binnengehaald met een bedrijf uit Saudi-Arabië en een Canadees bedrijf. Deze mijlpaal markeert een significante stap voorwaarts voor Zorabots, waardoor hun omzet zal stijgen en maar liefst 30 nieuwe banen worden gecreëerd.

Terug in 2013 bracht Zorabots robots naar woonzorgcentra, maar vandaag de dag is het bedrijf aanzienlijk gegroeid. Ze hebben een gebruiksvriendelijk softwareplatform ontwikkeld dat robotica, internetverbonden apparaten en de virtuele wereld met elkaar verbindt.

Een van de opvallende toepassingen van dit platform is te zien in de combinatie van drie werelden. Tommy Deblieck van Zorabots legt uit: “Wanneer je binnenkomt, wordt er een bewegingsdetector geactiveerd die registreert dat je er bent. Vervolgens wordt er een bericht gestuurd naar een avatar die je verwelkomt. Daarna kun je kiezen met wie je een ontmoeting wilt hebben. Als je je keuze hebt gemaakt, komt er een robot naar je toe om je naar die persoon te begeleiden. Dit is slechts een eenvoudig voorbeeld van hoe wij deze drie werelden met elkaar combineren.”

Het contract in Saudi-Arabië omvat de verkoop van 100.000 licenties voor het softwareplatform, wat resulteert in een omzet van 100 miljoen euro. In Canada gaat het om 20.000 licenties ter waarde van zeven miljoen euro. Deze succesvolle deals getuigen van de groeiende vraag naar de innovatieve oplossingen van Zorabots op internationaal niveau.

Deze recente contracten betekenen niet alleen een enorme financiële impuls voor Zorabots, maar ze stimuleren ook de groei van het bedrijf door de creatie van nieuwe banen. Met de toevoeging van 30 extra werknemers kan Zorabots blijven innoveren en hun positie in de snelgroeiende sector van robotica en geavanceerde technologie versterken.

Als pionier op het gebied van geavanceerde robotica en baanbrekende technologie blijft Zorabots zich inzetten voor het verbeteren van de kwaliteit van leven en het bevorderen van efficiënte zorgoplossingen. De recente contracten markeren een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van het bedrijf en zetten Zorabots stevig op de kaart als wereldleider in de sector van geconnecteerde robotoplossingen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments