donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

Oostendenaar veroordeeld tot 3 maanden cel na vuistslag aan nieuwe partner ex-partner

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een 24-jarige man uit Oostende is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 maanden wegens opzettelijke slagen en verwondingen. T.V. deelde een vuistslag uit aan de nieuwe partner van zijn ex-vriendin in het treinstation.

Het incident vond plaats op 20 september vorig jaar, toen het slachtoffer op een bankje in het station van Oostende zat. Plotseling benaderde de beklaagde hem en gaf hem een harde klap in het gezicht. Volgens de verdachte keek het slachtoffer hem uitdagend aan, wat zijn reactie zou hebben veroorzaakt. Hij beweerde echter dat hij het slachtoffer alleen maar een duw had gegeven.

Tijdens de zitting legde T.V. aan de rechter uit dat de man een affaire zou hebben gehad met zijn voormalige partner. Hij ontkende opnieuw dat hij een vuistslag had uitgedeeld. De rechter wees hem er echter op dat het slachtoffer een losse tand had. “Hoe verklaar je dan dat zijn tand los zat?”, berispte de rechter hem. T.V. antwoordde: “Ik voelde me bedreigd, maar ik heb hem geen pijn gedaan.” Uiteindelijk werd de Oostendenaar vrijdagochtend schuldig bevonden en kreeg hij een gevangenisstraf van 3 maanden opgelegd.

De rechter benadrukte tijdens de uitspraak dat geweld geen oplossing is en dat mensen hun geschillen op vreedzame wijze moeten oplossen.

Geweld binnen relaties en ex-partners blijft een serieus maatschappelijk probleem dat aangepakt moet worden. Het is belangrijk dat slachtoffers van dergelijk geweld de moed hebben om aangifte te doen en dat de daders verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden. Het rechtssysteem heeft in dit geval een duidelijk signaal afgegeven dat geweld niet getolereerd wordt en dat de daders gestraft zullen worden.

bron: hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments