donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

Oostendenaar van beruchte RAW13 hiphopbende krijgt negen maanden cel voor partnergeweld

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

In een opmerkelijke zaak heeft Jason R. (33), een voormalig lid van de beruchte hiphopbende RAW13, een gevangenisstraf van negen maanden gekregen voor het mishandelen van zijn vriendin. Tijdens de behandeling van zijn zaak viel de man in slaap in de rechtszaal.

Op 13 april vorig jaar ontstond er een hevige ruzie tussen R. en zijn vriendin op straat in Oostende. Getuigen zagen hoe hij haar herhaaldelijk met vuistslagen en schoppen aanviel, zelfs toen ze al op de grond lag. Zowel R. als zijn vriendin weigerden achteraf een verklaring af te leggen bij de politie over het incident.

Volgens de verdediging zijn R. en zijn vriendin nog steeds samen en verbetert hun relatie nu. “Ze waren allebei onder invloed van drugs”, betoogde advocaat Eline Danneels begin mei. “Op zo’n moment verliest mijn cliënt de controle over zijn daden. Zijn vriendin heeft ook geweld gebruikt.”

Het was opmerkelijk dat R. in slaap viel in de rechtszaal terwijl hij op de behandeling van zijn zaak wachtte. “Bent u misschien een beetje moe?”, sneerde de rechter toen de Oostendenaar voor haar stond. “Ik slaap slecht door de vele kopzorgen”, antwoordde hij.

Ondanks dat hij een versufte indruk maakte, beweerde R. dat hij bijna geen drugs meer gebruikt. “In ieder geval kan ik zonder begeleiding afkicken”, beweerde hij. De rechter plaatste echter grote vraagtekens bij deze bewering.

R. heeft in het verleden al veroordelingen opgelopen voor diefstal, mishandeling, drugsgerelateerde misdrijven, verzet tegen arrestatie, bedreigingen en vandalisme. Enkele van deze misdaden heeft hij gepleegd toen hij nog lid was van de beruchte hiphopbende RAW13, die in 2015 een bloedbad aanrichtte in de Stationsstraat in Torhout. R. was niet betrokken bij de moord en poging tot dubbele moord, maar werd wel als getuige ondervraagd tijdens het assisenproces.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments