donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

Oostendenaar steekt nieuwe partner ex-vriendin neer

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE – Een 51-jarige man uit Oostende is in hoger beroep veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van tien maanden voor het neersteken van de nieuwe partner van zijn ex-vriendin. Het incident vond plaats toen hij de man met een keukenmes vier keer aanviel.

Op 23 mei 2020 wilde Oostendenaar J.J. G. zijn twee jongste kinderen ophalen bij zijn ex-partner, J.S., in Brugge. Ook de nieuwe vriend van zijn ex was aanwezig. Echter, de nieuwe partner wilde dat G. alleen zijn oudste zoon zou meenemen vanwege problemen die waren ontstaan. Naar verluidt had de jongen samen met vrienden een bedrag van zo’n 50.000 euro gestolen van een Albanese bende.

Ondanks het verzoek weigerde G. toe te geven en keerde hij terug naar Oostende. J.S. volgde hem samen met hun zoon en er ontstond opnieuw een verhitte discussie bij G.’s huis in Oostende. J.S. besloot uiteindelijk om hun zoon in Oostende achter te laten, waarna G. met zijn zoon terugkeerde naar Brugge. Op dat moment had hij twee keukenmessen bij zich.

In Brugge escaleerde de situatie tussen de twee mannen. Nadat J.S. ontdekte dat G. gewapend was met twee messen, pakte hij een halterset uit zijn garage en viel hij G.’s auto aan. Hierbij werd de achterruit vernield en stapte G. uit de auto. Er ontstond een gevecht waarbij ze beiden in de auto belandden, waarbij J.S. bovenop G. terechtkwam. G. had het keukenmes in zijn hand en stak J.S. vier keer, waarvan drie keer in de nek. Gelukkig liep J.S. geen levensbedreigende verwondingen op.

In de rechtbank werd G. veroordeeld voor poging tot doodslag. De rechter oordeelde echter dat er ook sprake was van uitlokking door J.S. G. kreeg een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden opgelegd. In hoger beroep pleitte zijn advocaat echter voor vrijspraak op basis van wettige zelfverdediging. “J.S. begon het gevecht zelf. Bovendien had mijn cliënt die messen alleen bij zich ter zelfbescherming, zowel tegen J.S. als tegen de Albanezen”, betoogde advocaat Stijn Leliaert.

De procureur-generaal had een andere visie op de zaak. “Jij bent degene die met twee messen naar hem toe reed, dus jij provoceerde! Daarnaast, als je één keer steekt, is het gevecht voorbij. Waarom heb je dan vier keer gestoken?” Volgens de procureur-generaal was G. simpelweg gekrenkt in zijn vaderlijke eer toen zijn liefdesrivaal hem aansprak op zijn vaderlijke verplichtingen.

Het hof was het ermee eens dat er geen sprake was van wettige zelfverdediging, maar verlaagde de straf tot een voorwaardelijke celstraf van tien maanden en een geldboete van 400 euro.

bron: Nieuwsblad.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments