woensdag, juli 24, 2024
spot_imgspot_img

Oostendenaar Ronny Swiggers behaalt voor de tweede keer de titel van wereldkampioen quizzen

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende, 3 juni 2023 – Ronny Swiggers, afkomstig uit Oostende, heeft opnieuw geschiedenis geschreven door voor de tweede keer in drie jaar tijd de wereldtitel quizzen te veroveren. Deze indrukwekkende prestatie vond plaats tijdens het recente wereldkampioenschap georganiseerd door de International Quizzing Association.

Na jaren van vastberadenheid en volharding heeft Ronny Swiggers zichzelf overtroffen en zijn plaats op het hoogste schavotje van de quizwereld verdiend. Hoewel hij in 2008 en 2009 nipt naast de wereldtitel greep, was het in 2021 eindelijk zijn moment om te schitteren. Hiermee werd hij de eerste Belg ooit die deze prestigieuze titel in de wacht sleepte.

Vorig jaar eindigde Swiggers op een respectabele vijfde plaats, maar dit jaar was hij vastbesloten om terug te keren naar de top. Met een indrukwekkende totaalscore van 171 op 240 punten, wat overeenkomt met ruim 71 procent, bleef hij de Amerikaanse deelnemer Victoria Groce slechts één punt voor. Op de derde plaats eindigde de Engelsman Evan Lynch met een score van 164 punten. Naast Swiggers mag ook Tom Trogh, de vice-wereldkampioen van 2022, trots zijn op zijn prestatie. Hij eindigde op een mooie vierde plaats.

Het wereldkampioenschap quizzen is een individuele strijd waarbij quizzers wereldwijd op verschillende locaties tegelijkertijd deelnemen. Dit jaar namen de deelnemers het tegen elkaar op in zalen verspreid over de hele wereld. De competitie was hevig en de druk was hoog, maar Swiggers en Trogh bewezen dat de Belgische quiztalenten tot de top van de wereld behoren.

Ronny Swiggers en Tom Trogh hebben zichzelf en hun land opnieuw op de kaart gezet als het gaat om kennis, intelligentie en strategisch denken. Ze zijn een inspiratie voor quizliefhebbers en laten zien dat hard werken en doorzettingsvermogen uiteindelijk tot grote successen kunnen leiden. Het Ostends Nieuws feliciteert beide heren met hun indrukwekkende prestaties en kijkt vol verwachting uit naar hun toekomstige successen in de quizwereld.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments