zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Oostendenaar Robin Janssens (25) uit een coma ontwaakt na een zware aanrijding met een bus

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Op 25 maart raakte Robin Janssens (25), afkomstig uit Oostende, betrokken bij een aanrijding met een bus van De Lijn in Gent. Als gevolg hiervan lag hij drie weken lang in coma.

Recent is Robin opnieuw wakker geworden en momenteel verblijft hij in een revalidatiecentrum in Oostende.

Robin Janssens staat bekend als een bekend gezicht in het Gentse horecaleven. Vier dagen per week werkte hij als barman in het café Porter House. Op de dag van het ongeval werkte Robin ook als barverantwoordelijke in de feestzaal de Oude Vismijn. Hij had afgesproken met zijn collega om niet te veel te drinken, omdat ze de avond tot in de puntjes wilden verzorgen. Robin had dan ook niet meer dan twee pintjes en een wodka redbull gedronken.

Na een lange werkdag besloot Robin om een student rond 4 uur ‘s nachts mee naar huis af te zetten. Vervolgens keerde hij terug naar de feestzaal om alles goed af te sluiten. Hij fietste samen met een collega naar huis, waarna hij alleen verder reed. Enkele meters verder kwam Robin in aanrijding met een bus van De Lijn en viel hij hard op de grond. Hij werd onmiddellijk afgevoerd naar het ziekenhuis en onderging een operatie aan zijn schedelbreuk.

Na drie weken coma en twee weken revalidatie in Gent, is Robin overgebracht naar het revalidatiecentrum BZIO in Oostende. Hij ondergaat momenteel dagelijks ergotherapie, kinesitherapie en logopedie en moet zeker tot 17 mei in het revalidatiecentrum blijven. De twintiger zal nog een lange revalidatie doormaken, maar denkt nu al na over het hervatten van zijn werk als barman in Gent eind mei.

Tot aan zijn tweede operatie aan zijn schedel in juli, moet Robin dagelijks een helm dragen ter bescherming. Ook is zijn motoriek momenteel nog niet volledig hersteld. Aan de linkerkant van zijn lichaam functioneert hij momenteel op 85% en aan de rechterkant op 70%.

Robin blijft echter positief en probeert vooral van dag tot dag te leven. Hij beseft dat hij geluk heeft gehad en wil vooral genieten van het leven. Robin heeft zich gerealiseerd dat het leven meer is dan alleen werken en heeft al een grote stap vooruit gemaakt in de afgelopen vijf weken. Hij heeft nog een lange weg te gaan, maar hij is vastbesloten dat alles uiteindelijk goed komt.

bron: kw.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

7 REACTIES

  1. Robin, een spoedig herstel en alles komt goed. Was trainer van je bij de U17 van VGO.

    Sportieve groeten,
    François

  2. Veel sterkte we weten dat je een vechter ben en luister naar de dokters dan kom alles weer goed ghislaine en gustje xxx

  3. Veel beterschap Robin en goede revalidatie! Dat je snel terug je horeca leven(wat je graag doet) snel terug kunt herpajjen. Goed dat je positief blijft. Je was alrijd een voorbeeldige, brave leerling op de schoolbus! Groetjes.
    Paulina( busbegeleidster destijds bij GO in Stene met buschauffeur Philip)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments