zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Oostendenaar riskeert 3 jaar cel voor brute overvallen: Taxichauffeurs en nachtwinkel slachtoffers van gewelddadige aanvaller

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een 28-jarige Oostendenaar loopt het risico om alsnog een gevangenisstraf van 3 jaar te krijgen voor het plegen van gewelddadige overvallen op twee taxichauffeurs en een nachtwinkeluitbater in Brugge en Oostende. B.M. had aanvankelijk voorwaarden opgelegd gekregen, maar heeft zich hier niet aan gehouden.

Op 30 oktober 2021 pleegde B.M. zijn eerste aanval in Brugge. Hij stapte in een taxi en begon meteen de chauffeur te mishandelen. Hij dwong de chauffeur ook om 25 euro af te geven. Een dag later pleegde de Oostendenaar ook een gewelddadige diefstal in een nachtwinkel in zijn thuisstad. “Hij viel de uitbater zonder enige aanleiding aan, nam geld uit de kassa en sloeg op de vlucht”, aldus procureur Jinmin Arnou. Uit onderzoek bleek dat de twintiger die dag ook een andere taxichauffeur in Oostende had overvallen. De dashcambeelden in de taxi registreerden deze gebeurtenissen. “De betreffende chauffeur werd in amper 18 seconden maar liefst 25 keer geslagen. Dit toont aan hoe agressief hij is.”

De gerechtspsychiater verklaarde dat B.M. toerekeningsvatbaar is, maar merkte ook op dat hij behandeling nodig heeft. In deze omstandigheden vroeg het parket om een strenge gevangenisstraf, mogelijk gecombineerd met voorwaarden. De verdediging verzocht echter om een voorwaardelijke straf. “Mijn cliënt lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette”, pleitte de advocaat van de Oostendenaar. “Normaal gesproken neemt hij medicatie om zijn tics onder controle te houden, maar het afgelopen jaar heeft hij deze gewoonte verwaarloosd. Dit resulteerde in golven van emotionele schommelingen en impulsief gedrag. Op het moment van de incidenten had hij ook last van paniekaanvallen.”

Uiteindelijk werd B.M. vorige zomer veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf, waarvan 1 jaar gekoppeld aan voorwaarden. Op dinsdagochtend verzocht het parket de rechter om de voorwaarden in te trekken. “De begeleiding is vanaf het begin al misgegaan”, zei procureur Laura Traest. “De justitieassistente kon de beklaagde niet vinden en hij heeft ook nooit contact opgenomen.” Hierdoor riskeert B.M. nu alsnog 3 jaar effectieve gevangenisstraf. Het vonnis wordt op 23 mei uitgesproken.

bron: hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments