vrijdag, juli 12, 2024
spot_imgspot_img

Oostendenaar mishandelt 89-jarige moeder en wordt geïnterneerd: “Ze had hem net weer in huis genomen”

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een schokkend voorval heeft geleid tot de internering van een 66-jarige man uit Oostende nadat hij zijn toen 89-jarige moeder fysiek had mishandeld. Deze beslissing is genomen door de Brugse strafrechter. Het tragische aspect van dit verhaal is dat de moeder haar zoon, ondanks eerdere beproevingen, net weer in huis had genomen omdat hij dakloos was.

Op 2 april van dit jaar merkte een thuisverpleegster op dat de bejaarde vrouw uit Gistel een blauw oog had. Het slachtoffer verklaarde dat haar zoon daarvoor verantwoordelijk was. Op 31 maart stond J.V. plotseling voor de deur van zijn moeder, nadat hij dakloos was geworden. Ondanks eerdere incidenten waarbij hij haar had belaagd, besloot zijn moeder hem toch weer in huis te nemen.

De volgende dag liep de situatie al snel uit de hand. Zonder enige aanleiding gaf hij zijn bejaarde moeder een vuistslag op haar oog. Hij minimaliseerde de ernst van zijn daden toen hij daarop werd aangesproken. Bij de politie beweerde J.V. dat zijn moeder was gevallen, en hij probeerde de feiten te bagatelliseren. “Als je een tikje al een klop kunt noemen… Ongelooflijk”, verklaarde hij terwijl hij zijn vlakke hand als illustratie gebruikte.

De Oostendenaar ontkende ook dat hij op 4 juli vorig jaar had geprobeerd om het huis van een 65-jarige kennis uit Gistel binnen te dringen. Op die dag probeerde hij de automatische garagepoort van de man te openen. Hij beweerde op zoek te zijn naar onderdak. Een dag later werd J.V. gearresteerd toen hij opnieuw bij het huis verscheen. Tijdens zijn proces verwierp de rechter al zijn verklaringen. Opvallend genoeg was de zestiger in juni 2020 al eens veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van 20 maanden wegens stalking van zijn moeder. Volgens de rechtbank leefde zij sinds die gebeurtenissen in angst.

Tijdens het onderzoek werd een gerechtspsychiater ingeschakeld. Deze deskundige concludeerde dat J.V. een geestesstoornis heeft als gevolg van zijn antisociale en narcistische persoonlijkheid in combinatie met een hersenaandoening als gevolg van alcoholmisbruik. In het licht van deze bevindingen heeft de rechter besloten tot internering. De moeder van J.V. is toegekend een schadevergoeding van 500 euro.

bron: hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments