zondag, april 21, 2024
spot_imgspot_img

Oostendenaar (65) veroordeeld tot 18 maanden celstraf voor cannabishandel in gevangenis

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE/BRUGGE – Een 65-jarige man uit Oostende is door de Brugse rechtbank veroordeeld tot 18 maanden effectieve gevangenisstraf vanwege zijn betrokkenheid bij het dealen van cannabis in de gevangenis. Ook zijn vriendin werd veroordeeld omdat ze een aanzienlijke hoeveelheid cannabis de gevangenis had binnengesmokkeld.

Op 9 september vorig jaar werd R.S. betrapt tijdens een fouille in de Brugse gevangenis. Hij werd gevonden met 106 gram cannabis. Hij gaf toe dat zijn partner F.W. de drugs had binnengesmokkeld. R.S. verklaarde dat zijn intentie was om een deel van de cannabis te verkopen binnen de gevangenismuren. Twee dagen later werd er nog eens een halve gram cannabis gevonden in de cel van R.S.

F.W. beweerde dat ze dacht dat ze gewoon wat kruiden moest afleveren. De rechtbank hechtte echter geen geloof aan dit verhaal. De Oostendse vrouw werd in november vorig jaar al eens samen met haar vriend veroordeeld voor soortgelijke feiten. R.S. heeft in het verleden ook al meerdere veroordelingen opgelopen voor diefstal, geweld, drugs en kinderporno.

F.W. kreeg, net als haar vriend, een celstraf van 18 maanden, maar met de helft van de straf voorwaardelijk.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments