zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Oostende zal binnenkort de thuisbasis zijn van het op één na grootste zonnepanelenpark van België.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Na de zomer zullen er maar liefst 66.200 zonnepanelen worden geïnstalleerd op de luchthaven. Energy Vision, het bedrijf verantwoordelijk voor de installatie, het onderhoud en de financiering van het zonnepanelenpark, zal een investering van 35 miljoen euro doen.

Dit project heeft tot doel bijna 37.000 MWh aan elektriciteit per jaar te produceren. Hiermee zal de luchthaven in haar eigen energiebehoefte kunnen voorzien, evenals elektriciteit leveren aan de luchthaven van Antwerpen en nog eens 10.000 huishoudens in de omgeving. De luchthaven belooft dat het overtollige stroom rechtstreeks naar de buurtbewoners zal gaan.

De zonnepanelen zullen op drie verschillende locaties op de luchthaven worden geplaatst. De twee grootste zones bevinden zich langs de Duinkerkseweg en aan de overkant van de landingsbaan. De derde zone wordt gevestigd op de vliegtuigparking Apron 2. Bovendien zal de zone waar passagiers van de gates naar het vliegtuig wandelen volledig bedekt worden met zonnepanelen. In totaal zal er een oppervlakte van maar liefst 61 voetbalvelden worden gereserveerd voor de installatie van de zonnepanelen.

Het luchthavenbestuur van Brugge-Oostende heeft ook plannen voor de toekomst, waarbij ze overwegen om kinetische tegels te gebruiken. Het idee is dat deze tegels elektriciteit kunnen genereren wanneer reizigers erop stappen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments