donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

Oostende voor Anker lokt 200.000 bezoekers

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Het jaarlijkse maritieme festival, Oostende voor Anker, trok dit weekend een indrukwekkend aantal bezoekers naar de kust. Ongeveer 200.000 enthousiaste mensen genoten van het evenement.

De 22e editie van Oostende voor Anker kan zonder twijfel een groot succes worden genoemd. De combinatie van unieke schepen, live muziek, animatie en alles wat met de nautische wereld te maken heeft, wist duidelijk veel mensen aan te spreken.

Het thema van dit jaar, Venetiaanse scheepsvaart, zorgde voor een bijzondere sfeer. Bezoekers konden talloze gondels bewonderen, samen met de vertrouwde elementen die Oostende voor Anker altijd zo geliefd maken. Langs de stands vond men typische maritieme producten, antiek, kleding en memorabilia, evenals kunstwerken van getalenteerde lokale kunstenaars.

Burgemeester Bart Tommelein was verheugd met het succes van het vierdaagse evenement en merkte op: “We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde editie van Oostende voor Anker. Door bewust te kiezen voor andere data dan de verlengde weekends in mei en juni, hebben we de toeristische sector een extra economische boost gegeven. Zo kon men drie opeenvolgende topweekends beleven.”

Een opvallende toevoeging aan het festival dit jaar was het Blauwe Innovatiedorp. Verschillende organisaties, bedrijven en universiteiten informeerden bezoekers over de nieuwste innovaties op en rond de Noordzee. Onderwerpen zoals kustbescherming, zeevoeding, scheepvaart, hernieuwbare energie en mariene biotechnologie kwamen uitgebreid aan bod. Bezoekers kregen de kans om kennis te maken met de ontwikkelingen rond de eerste commerciële zeeboerderij voor mosselen en konden het Prinses Elisabeth Eiland voor hernieuwbare energie bewonderen in een maquette.

Wie nu al uitkijkt naar de volgende editie van Oostende voor Anker, kan alvast de data van 23 tot 26 mei 2024 in zijn agenda noteren. Dit populaire evenement wordt georganiseerd door Toerisme Oostende vzw in samenwerking met curator Hubert Rubbens, de stads- en veiligheidsdiensten en de vele vrijwilligers van Oostende voor Anker vzw.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments